Recept

Nasi van bloemkoolrijst met kipgehakt en een spiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Ook lekker met een oosterse groentemix van paprika, paksoi, peultjes, sojascheuten en veel lente-ui, maar ik heb deze keer voor typische Belgische wintergroenten gekozen.” 

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in de blender. Pel en snipper de sjalot. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de selder en prei schoon. Snij de selder in fijne boogjes en de prei in fijne ringetjes. Spoel en snipper de koriander.

  2. 2

    Verhit arachideolie in een wok en roerbak het kipgehakt goudbruin. Blus met de sojasaus, de vissaus en het limoensap. Schep uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit opnieuw olie in de wok en roerbak de sjalot, selder, prei en wortelen 5 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog enkele minuten. Voeg het kipgehakt toe en breng op smaak met peper, zout en koriander.

  4. 4

    Verhit boter in een koekenpan en bak er 4 spiegeleieren in. Maak het lente-uitje schoon en snipper fijn. Serveer de bloemkoolrijst met de spiegeleitjes, werk af met de lente-ui en cashewnoten. Lekker met een extra partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nasi van bloemkoolrijst met kipgehakt en een spiegelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!