Recept

Mikado pannenkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo bakt Jeroen Meus zijn pannenkoeken!

bereiding
  1. 1

    Doe de melk voor de banketbakkersroom in een steelpannetje. Snij het vanillestokje overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook.

  2. 2

    Doe de eidooiers samen met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een luchtige massa. Voeg voorzichtig het puddingpoeder toe en laat de machine nog even draaien. Giet de helft van de warme melk bij de ruban.

  3. 3

    Voeg vervolgens het eiermengsel toe aan de rest van de melk en zet de pan weer op het vuur. Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook onder voortdurend roeren, tot de pudding de juiste dikte heeft. Dek de pudding af met wat vershoudfolie en laat even afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de boter voor het pannenkoekenbeslag. Doe de bloem met de eieren en de melk in een maatbeker of in de pot van de blender. Mix met een snuifje zout en de gesmolten boter tot een glad beslag. Voeg optioneel nog een druppel vanille-extract toe.

  5. 5

    Smelt de chocolade samen met een scheutje melk tot een mooi blinkende chocoladesaus.

  6. 6

    Verhit een klontje boter of een beetje arachideolie in een pannenkoekenpan en bak enkele mooie pannenkoeken.

  7. 7

    Leg een pannenkoek open op je werkvlak of in de pan en leg in het midden een flinke lepel banketbakkersroom, strijk uit en plooi de pannenkoeken toe tot een enveloppe. Giet een fijn straaltje chocoladesaus over de gevulde pannenkoek en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mikado pannenkoeken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!