Recept

Orecchiette met pittige balletjes en romige broccolisaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze ovenschotel zit boordevol groenten smaak! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Maak de chilipeper schoon en hak fijn zonder de zaadjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, knoflook en chilipeper aan, kruid met garam masala, de blaadjes van 1 takje tijm en een snuifje zout. Laat op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Meng het gehakt met het gebakken ui-chilimengsel, het ei en het paneermeel en kruid met peper en zout. Rol hapklare balletjes van het mengsel en laat ze even opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij de broccoli in stukken en kook zacht in 600 milliliter water met 1 bouillonblokje. Giet af en bewaar het kookvocht. Mix de broccoli samen met de parmezaan, de room en 150 milliliter kookvocht in de blender tot een gladde saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus niet smeuïg genoeg is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Kook de orecchiette beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep de pastaschelpjes in een ovenschaal en overgiet met de broccolisaus, beleg met de gehaktballetjes. Besprenkel met olijfolie en gaar 25 minuten in de oven. Werk af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met pittige balletjes en romige broccolisaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!