Meest recente artikelen

Kun je bladerdeeghapjes op voorhand maken?

Knapperige hapjes

Kun je bladerdeeghapjes op voorhand maken? Artikel

Bij een kerstfeest horen natuurlijk bladerdeeghapjes, maar kun je ze ook op voorhand maken? Lees hieronder onze tips en ontdek de lekkerste recepten.

Het allerbeste resultaat krijg je als je bladerdeeghapjes à la minute assembleert. Wanneer je bladerdeeg belegt en vervolgens uren laat staan, wordt het deeg een beetje wak, omdat de vulling onvermijdelijk vocht loslaat. In het ideale scenario maak je de vulling vooraf en vouw je de pakketjes net voor je gasten arriveren.

Toch graag helemaal klaar?

Bak je bladerdeeghapjes dan al in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze afgedekt met aluminiumfolie. Ze zullen een beetje minder knapperig worden, maar als je ze vlak voor het serveren zo’n 5 minuten in een oven van 200°C stopt, komt het echt goed. Bladerdeeg opwarmen in de microgolfoven is absoluut géén goed idee.

Wil je ze echt lang op voorhand maken? Gebakken bladerdeeghapjes kun je prima invriezen. Bewaar ze luchtdicht, dan blijven ze zo twee maanden goed. Leg er eventueel stukjes bakpapier tussen, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Zet de diepgevroren bladerdeeghapjes op een rooster, verwarm ze zo’n 10 minuten in de oven op 180°C en serveer.

De lekkerste bladerdeeghapjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen