Taartjes met peer en gorgonzola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taartjes met peer en gorgonzola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel ze meteen met citroensap, om verkleuren te voorkomen.

  3. 3

    Pluk de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Verkruimel de gorgonzola. Vermeng hem met de zure room en de rozemarijn.

  4. 4

    Steek met een uitsteekvorm cirkels uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Beleg het bladerdeeg met plakjes peer en schep er een lepel van het kaas-roommengsel op. Rol de deegranden lichtjes naar binnen, zodat de vulling niet kan uitlopen. Bak de taartjes 10 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel ze meteen met citroensap, om verkleuren te voorkomen.

  3. 3

    Pluk de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Verkruimel de gorgonzola. Vermeng hem met de zure room en de rozemarijn.

  4. 4

    Steek met een uitsteekvorm cirkels uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Beleg het bladerdeeg met plakjes peer en schep er een lepel van het kaas-roommengsel op. Rol de deegranden lichtjes naar binnen, zodat de vulling niet kan uitlopen. Bak de taartjes 10 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.