• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De perfecte party snack!

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Hak de basilicumblaadjes en zongedroogde tomaten fijn.

  2. 2

    Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en wat extra peper. Meng alles goed en rol bolletjes van het gehakt(diameter 2-3 cm).

  3. 3

    Bak de balletjes rondom rond bruin in een scheut olijfolie.

  4. 4

    Snijd het deksel van het brie – of camembertbolletje.

  5. 5

    Rol de 2 bladerdeegrollen open. Leg in het midden van het eerste bladerdeegvel het brie – of camembertbolletje. Leg op de bladerdeeg overblijft bakpapiervelletjes.

  6. 6

    Leg nu het tweede bladerdeegvel bovenop de kaas. Maak in het bovenste bladerdeegvel insnijdingen van het uiteinde naar het midden om de 5 cm.

  7. 7

    Leg op elk uiteinde een gehaktballetje, rol de bladerdeeg om het gehakt en rol verder op naar het midden. Haal het bakpapier weg en doe hetzelfde voor het tweede bladerdeegvel.

  8. 8

    Wrijf in met eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten of tot goudbruin.

  9. 9

    Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Hak de basilicumblaadjes en zongedroogde tomaten fijn.

  2. 2

    Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en wat extra peper. Meng alles goed en rol bolletjes van het gehakt(diameter 2-3 cm).

  3. 3

    Bak de balletjes rondom rond bruin in een scheut olijfolie.

  4. 4

    Snijd het deksel van het brie – of camembertbolletje.

  5. 5

    Rol de 2 bladerdeegrollen open. Leg in het midden van het eerste bladerdeegvel het brie – of camembertbolletje. Leg op de bladerdeeg overblijft bakpapiervelletjes.

  6. 6

    Leg nu het tweede bladerdeegvel bovenop de kaas. Maak in het bovenste bladerdeegvel insnijdingen van het uiteinde naar het midden om de 5 cm.

  7. 7

    Leg op elk uiteinde een gehaktballetje, rol de bladerdeeg om het gehakt en rol verder op naar het midden. Haal het bakpapier weg en doe hetzelfde voor het tweede bladerdeegvel.

  8. 8

    Wrijf in met eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten of tot goudbruin.

  9. 9

    Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.