Bladerdeeg met geitenkaas en kerstomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeeg met geitenkaas en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bijgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette, verwijder de pitjes en snij met een dunschiller in linten. Wentel ze door olijfolie en roerbak ze even.

  2. 2

    Snij met een scherp mes een kerstboomvorm uit het bladerdeeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Halveer de tomaatjes en verdeel ze als kerstballen over de kerstboom. Drapeer de ’courgetteslingers’ over de boom. Verdeel er de geitenkaas in brokjes over, bestrooi met tijm en pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de boom met losgeklopt ei. Bak 20 minuten tot hij mooi goudbruin is. Serveer warm op een grote schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette, verwijder de pitjes en snij met een dunschiller in linten. Wentel ze door olijfolie en roerbak ze even.

  2. 2

    Snij met een scherp mes een kerstboomvorm uit het bladerdeeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Halveer de tomaatjes en verdeel ze als kerstballen over de kerstboom. Drapeer de ’courgetteslingers’ over de boom. Verdeel er de geitenkaas in brokjes over, bestrooi met tijm en pijnboompitten. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de boom met losgeklopt ei. Bak 20 minuten tot hij mooi goudbruin is. Serveer warm op een grote schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.