Recept

Gehaktpasteitjes met spek en venkelzaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met de restjes bladerdeeg kun je makkelijk broodstengels maken om te dippen bij de aperitief. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Meng het gehakt met de venkelzaadjes, de gemalen kaas en de gebakken spekblokjes en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol een vel bladerdeeg met het bakpapier open. Snij er een grote cirkel van 15 cm diame­ter uit en knip het bakpapier eronder mee uit. Leg de cirkel in een springvormpje (10cm diameter) en duw aan langs de kanten. Lepel er wat van de gehaktvulling op. Snij een kleinere cirkel van 10 cm uit het bladerdeeg en leg die op de gehaktvulling. Duw de randen van het dekseltje en de bodem van bladerdeeg mooi dicht.

  3. 3

    Snij blaadjes uit de rest van het bladerdeeg en schik ze erop. Herhaal dit voor alle pasteitjes.

  4. 4

    Klop het ei los met de melk en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met het eimengsel. Bak de pasteitjes ongeveer 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktpasteitjes met spek en venkelzaad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!