Meest recente artikelen

12 microgolfoven hacks die je eerder had willen weten

Koken in 1, 2, 3

12 microgolfoven hacks die je eerder had willen weten Artikel

Wist jij al dat je eitjes kan pocheren en chips kan maken met een microgolfoven? Het apparaatje kan namelijk veel meer dan enkel en alleen eten opwarmen. Deze 12 microgolf hacks zullen je leven alweer een beetje makkelijker maken!

1. Groenten stomen

Heb jij geen stoomoven in huis? Geen probleem! Je kan je groenten ook gewoon stomen in de microgolf. Snij hiervoor je groenten in blokjes en plaats ze in een glazen kom. Dek deze af met een schaal of bord en verwarm de groenten 3 à 4 minuten op een hoge stand in de microgolf. Zo simpel is het!

2. Look pellen

Knoflook pellen is niet het fijnste taakje. De lookschil komt niet altijd makkelijk los en je handen kunnen er van gaan stinken. Verwarm daarom de knoflook een 20-tal seconden in de microgolf. Zo komen de velletjes los en is je teentje look veel makkelijker te pellen.

3. Chips maken

Lekkere en gezonde chips maken in de microgolfoven? Ja, het kan! Snij een aardappel in zo dun mogelijke schijfjes, spoel ze in water en dep goed droog. Hoe droger ze zijn, hoe krokanter ze worden. Wrijf ze daarna in met olijfolie en verdeel de schijfjes over een plaat. 3 minuutjes de microgolfoven in, omdraaien, nog eens 3 minuten opwarmen en aanvallen maar!

4. Eieren bakken en pocheren

Een omelet bakken of een eitje pocheren in de microgolf? Eitje! Voor een lekker omelet mix je gewoon 2 eieren met een scheutje melk in een glas (of een klein schaaltje) en verwarm je dit 2 minuten op 600 watt. Eet je liever een gepocheerd eitje? Breek dan een ei in een microgolfbestendig kommetje, giet er één derde kop water en mogelijk een scheutje azijn (dit zal het ei beter samenhouden) bij. Plaats het kommetje in de microgolfoven, leg er en deksel op en verwarm gedurende 1 minuut. Je kan je microgolf best op een lage stand zetten. Moest het eitje dan nog niet klaar zijn na 1 minuut, verwarm je het telkens 20 seconden langer.

5. Spek bakken

Leg je plakjes bacon tussen 2 vellen keukenpapier en bak ze 3 minuten op een hoge stand in je microgolf. Voor extra crispy bacon leg je de speklapjes op een omgekeerd glazen potje. Plaatje het potje op een bord in de microgolf en reken 1 minuut per speklapje.

6. Gekookte maïskolven

Leg een ongepelde maïskolf in de magnetron en warm deze 3 minuten op in de microgolf op een hoge stand. Zo makkelijk, zo lekker!

7. Gepofte (zoete) aardappel

Hou je van gepofte aardappelen? Prik dan enkele gaatjes in je (zoete) aardappel en zet hem 5 tot 7 minuten op een hoge stand in de microgolfoven. Smakelijk!

8. Noten roosteren

Noten roosteren? Dat kan gewoon in je microgolf! Verdeel de noten gelijk over een schaal of bord en druppel er eventueel wat olijfolie over. Plaats ze in de microgolf en verwarm ze telkens voor 30 seconden, tot ze mooi goudbruin zijn. Dat duurt zo'n 3 tot 8 minuten.

9. Citrusvruchten sappiger maken.

Wil je een lekker glaasje versgeperst sinaasappelsap maken maar komt er maar weinig sap uit jouw sinaasappel? Leg hem dan 15 à 25 seconden in de microgolf en je vrucht zal direct veel sappiger zijn.

10. Kruiden drogen

Als je je kruiden wat langer wil bewaren, kan je ze best drogen. Leg een paar takjes kruiden tussen twee vellen keukenpapier en verwarm deze telkens 30 seconden tot ze droog genoeg zijn. Zo simpel is het!

11. Melk opschuimen

Wil je een schuimige cappuccino of latté maken maar heb je geen melkopschuimer? Geen nood, je kan je melk ook gewoon opschuimen in de microgolf! Vul een potje voor de helft met melk, plaats een en deksel op en schud stevig. Haal het deksel van de pot, warm de melk 30 seconden op in de microgolf et voilà, je melkschuim is klaar!

12. Cake in 1,2, 3

Heb jij zin in een klein gebakje maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Maak dan een mug cake! Klop alle ingrediënten voor het cakeje los in een tas, zet het 2 minuten in de microgolf en je zoete verwennerij is klaar! Klik hier voor het recept voor een lekkere chocolade mug cake.

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen