Bladerdeegkrans
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze krans van bladerdeeg is superfeestelijk. Ideaal voor kerst! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de rode ui en snij ‘m in fijne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook gaar. Blus met de azijn en laat karamelliseren. Laat afkoelen.

  2. 2

    Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Hak de walnoten grof. Snij de brie in plakjes. Rist de rozemarijn.

  3. 3

    Leg de rol bladerdeeg open. Teken in het midden een cirkel van 15 cm diameter en snij die met een scherp mes in 8 spietjes. Klop de eidooier los met een scheutje water.

  4. 4

    Leg de rol bladerdeeg open. Teken in het midden een cirkel van 15 cm diameter en snij die met een scherp mes in 8 spietjes. Klop de eidooier los met een scheutje water.

  5. 5

    Beleg de buitenste rand van het deeg met dadels, veenbessencompote, brie, ui, knoflook, rozemarijn en walnoten. Vouw de spieën uit de cirkel om de vulling heen. Bestrijk met de eidooier en bak 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de rode ui en snij ‘m in fijne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook gaar. Blus met de azijn en laat karamelliseren. Laat afkoelen.

  2. 2

    Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Hak de walnoten grof. Snij de brie in plakjes. Rist de rozemarijn.

  3. 3

    Leg de rol bladerdeeg open. Teken in het midden een cirkel van 15 cm diameter en snij die met een scherp mes in 8 spietjes. Klop de eidooier los met een scheutje water.

  4. 4

    Leg de rol bladerdeeg open. Teken in het midden een cirkel van 15 cm diameter en snij die met een scherp mes in 8 spietjes. Klop de eidooier los met een scheutje water.

  5. 5

    Beleg de buitenste rand van het deeg met dadels, veenbessencompote, brie, ui, knoflook, rozemarijn en walnoten. Vouw de spieën uit de cirkel om de vulling heen. Bestrijk met de eidooier en bak 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.