Kleine tarte tatins met rode ui en porto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kleine tarte tatins met rode ui en porto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel hapje voor je kerstfeest! 

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Rist de blaadjes van de tijm. Doe de tijm en de suiker in een steelpannetje en laat zonder roeren karamelliseren. Blus met de porto en laat nog even inkoken tot siroop. Pel de rode uien en snij ze in plakjes van 5 mm dik.

  3. 3

    Giet een laagje siroop in minitaart- of cupcakevormpjes, beleg met een plakje rode ui. Wrijf de rode ui in met de knoflookolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij uit het bladerdeeg rondjes die een heel klein beetje groter zijn dan de taartvormpjes. Beboter de randen van de taartvormpjes. Leg bovenop de rode ui een rondje bladerdeeg en duw de randen een beetje aan.

  5. 5

    Klop de eidooier los. Wrijf de bladerdeegrondjes in met de losgeklopte eidooier en bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven.

  6. 6

    Haal de taartjes uit de vormpjes en leg ze op bordjes met de rode ui naar boven. Werk af met schilfers oude geitenkaas en nog wat verse tijm. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Rist de blaadjes van de tijm. Doe de tijm en de suiker in een steelpannetje en laat zonder roeren karamelliseren. Blus met de porto en laat nog even inkoken tot siroop. Pel de rode uien en snij ze in plakjes van 5 mm dik.

  3. 3

    Giet een laagje siroop in minitaart- of cupcakevormpjes, beleg met een plakje rode ui. Wrijf de rode ui in met de knoflookolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij uit het bladerdeeg rondjes die een heel klein beetje groter zijn dan de taartvormpjes. Beboter de randen van de taartvormpjes. Leg bovenop de rode ui een rondje bladerdeeg en duw de randen een beetje aan.

  5. 5

    Klop de eidooier los. Wrijf de bladerdeegrondjes in met de losgeklopte eidooier en bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven.

  6. 6

    Haal de taartjes uit de vormpjes en leg ze op bordjes met de rode ui naar boven. Werk af met schilfers oude geitenkaas en nog wat verse tijm. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.