Recept

Hartige appelroosjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever zoete appelroosjes als dessert of voor bij de koffie? Vervang de gekruide geitenkaas door appelmoes en werk de roosjes af met poedersuiker. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rist de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze fijn. Breng de geitenkaas op smaak met de tijm, de rozemarijn en peper. Vet cupcakevormpjes in met olie of gebruik een stukje bakpapier.

  2. 2

    Spoel de appelen en snij ze in 4. Verwijder het klokhuis. Snij ze met een mes of mandoline in heel fijne maanvormige plakjes. Leg de plakjes appel in een kom, overgiet met enkele druppels citroensap en een scheut water. Zet 30 seconden in de microgolfoven. Voel even of ze net soepel genoeg zijn om te buigen. Is dat niet zo, dan zet je ze nog eens 10 tot 20 seconden in de microgolfoven. Giet uit op een handdoek.

  3. 3

    Snij repen van 5 cm breed van het bladerdeeg en leg ze in de breedte voor je neer. Besmeer ze met een laagje geitenkaas. Leg op de bovenste helft van de repen plakjes appel dakpansgewijs over elkaar, met de gebogen kant naar boven. Vouw de onderkant van de repen over de onderkant van de plakjes appel en rol nu op tot roosjes. Leg ze in een cupcakevormpje en herhaal voor alle repen.

  4. 4

    Klop de eidooier los. Bestrijk de randen van het deeg met de eidooier. Bak de roosjes 20 à 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige appelroosjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!