Meest recente artikelen

Wat doe je met een restje pesto?

Zoveel lekkers!

Wat doe je met een restje pesto? Artikel

Eigenlijk kun je nooit te veel pesto hebben. Je kunt er zoveel heerlijke dingen mee maken. Gooi dat restje pesto dus niet weg!

In de oven

Pesto kun je in heel wat ovenbereidingen gebruiken. Smeer een beetje pesto onder het vel van een kip voor je die in de oven braadt. Klop wat pesto onder ricotta voor een lekkere saus in je lasagne of een spread op een toastje. Ook lekker: smeer het mengsel op bladerdeeg (lees hier waar je het lekkerste bladerdeeg koopt), rol het op en bak de stokjes in de oven tot een heerlijk bladerdeeghapje. Ideaal voor bij de apero. Hou je van vis of kip met een korstje? Lepel er dan wat pesto met panko en een sneetje tomaat. Lees hier onze tips om zelf te paneren.

 

Als topping

Pesto past perfect op een pizza of in een soepje als smaakvolle topping! Het is ook ideaal om een diepvriespizza mee te pimpen.

 

Bij het ontbijt

Pesto is heerlijk in een omelet of bij eitjes. Reken op 1 eetlepel pesto voor 3 eieren voor een ontbijt deluxe.

 

Als smaakmaker

Pesto kun je als smaakmaker gebruik in een kalfsrollade, cordon bleu of croque-monsieur. Als je ‘m verdunt met wat water kun je ‘m ook over gegrilde of geroosterde groenten, vlees of vis lepelen. Liever een dikker sausje? Doe er wat zure room bij en gebruik de pesto als vulling voor gepofte aardappelen, champignons uit de oven of pull apart bread.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Jolien Hens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen