Recept

Lasagne met spinazie-basilicumpesto en groentensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke vegan lasagne! 

bereiding
  1. 1

    Verhit de plantaardige olie in een steelpannetjes. Bak de bloem kort en voeg de amandelmelk toe. Kook 5 minuten en roer voortdurend. Voeg vervolgens de amandelpasta, het citroensap en de zeste toe. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Doe de basilicum in een blender. Was de jonge spinazie, blancheer kort in kokend water. Blus met ijskoud water en laat goed uitlekken. Voeg de olijfolie en pijnboompitten toe aan de basilicum. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

  3. 3

    Spoel de linzen onder stromend koud water en kook ze 12-15 minuten in koud water. Voeg kort voor het einde van de kooktijd zout toe. Giet de linzen af en laat goed uitlekken.

  4. 4

    Snij de uien en knoflookteentjes in fijne blokjes. Snij de paprika’s in twee en dan in blokjes. Verhit de olie in een pan, fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika’s toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaat en tijm toe en laat 15 minuten op een laag vuur sudderen. Voeg ten slotte de linzen toe en roer.

  5. 5

    Bedek de bodem van een ovenschaal (20 x 40 cm) met lasagnevellen. Giet de groentensaus erover en voeg wat pesto toe. Herhaal dit tot alle lasagnevellen en saus gebruikt is.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 165°C (boven- en onderwarmte) en bak de lasagne zo’n 35-40 minuten.

  7. 7

    Haal de lasagne uit de oven, besprenkel met de amandelen, garneer met de basilicumblaadjes en restjes pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met spinazie-basilicumpesto en groentensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!