Meest recente artikelen

Dubbel plezier: 1 Italiaanse topper, 2 verrassende recepten

Veelzijdig Italië

Dubbel plezier: 1 Italiaanse topper, 2 verrassende recepten Artikel

Wanneer we bolognesesaus zeggen, denken we meteen aan Italië en een overheerlijke klassieke spaghetti. Maar wat kan je nog doen met deze saus en andere Italiaanse toppers?

Met bolognesesaus

Bolognesesaus komt uit het Noord-Italiaanse Bologna. Deze stad staat bekend om zijn voedzame keuken. In tegenstelling tot vele andere pastasauzen, is bolognesesaus met al haar groenten en vlees ook een voedzame saus.

Met espresso

Espresso is het Italiaanse woord voor ‘uitdrukkelijk’. Geen wonder, want een espresso is een klein kopje koffie waarbij heet water onder een hoge druk door zeer fijn gemalen en aangedrukte koffie wordt geperst. Wil je in Italië een espresso bestellen? Bestel dan een ‘caffè’.

Met mascarpone

Mascarpone is een kaas van lichte room die door wijnsteenzuur een dikke, romige kaas wordt. Mascarpone komt uit Lombardije en bestaat al sinds 1600! Vandaag is deze kaas niet meer weg te denken uit onze keuken.

Met pesto

Pesto is een bekende Italiaanse delicatesse die gemaakt wordt van onder andere olijfolie, pijnboompitten en basilicumblaadjes. Pesto is smeuïg en wordt in Italië vooral bij pastagerechten gebruikt.

 

Met oregano

Oregano heeft een sterke geur en wordt in Italië vaak op pizza gebruikt en in tomatensauzen. Door de sterke geur kan je oregano niet in alle gerechten gebruiken. Anders gaat alles hetzelfde smaken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen