Meest recente artikelen

1 Italiaanse topper, 2 verrassende recepten

1 Italiaanse topper, 2 verrassende recepten Artikel

Wanneer we 'bolognesesaus' zeggen, denken we meteen aan Italië en een overheerlijke klassieke spaghetti. Maar wat kan je nog doen met deze saus en andere Italiaanse toppers?

Met bolognesesaus:

 

Bolognesesaus komt uit het Noord-Italiaanse Bologna. Deze stad staat bekend om zijn voedzame keuken. In tegenstelling tot vele andere pastasauzen, is bolognesesaus met al haar groenten en vlees ook een voedzame saus.

Pappardelle met ragu alla bolognese
Arancini

 

Met espresso:

 

Espresso is het Italiaanse woord voor ‘uitdrukkelijk’. Geen wonder, want een espresso is een klein kopje koffie waarbij heet water onder een hoge druk door zeer fijn gemalen en aangedrukte koffie wordt geperst. Wil je in Italië een espresso bestellen? Bestel dan een ‘caffè’.

Espresso panna cotta
Millefeuille met chocolade espuma en espresso-ijs

 

Met mascarpone:

 

Mascarpone is een kaas van lichte room die door wijnsteenzuur een dikke, romige kaas wordt. Mascarpone komt uit Lombardije en bestaat al sinds 1600! Vandaag is deze kaas niet meer weg te denken uit onze keuken.

Tiramisucake
Aardappelen met mascarpone

 

Met pesto:

Pesto is een bekende Italiaanse delicatesse die gemaakt wordt van onder andere olijfolie, pijnboompitten en basilicumblaadjes. Pesto is smeuïg en wordt in Italië vooral bij pastagerechten gebruikt.

Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella
Broodtorentjes met kaas, ham, pesto en tomaat.

 

Met oregano:

 

Oregano heeft een sterke geur en wordt in Italië vaak op pizza gebruikt en in tomatensauzen. Door de sterke geur kan je oregano niet in alle gerechten gebruiken. Anders gaat alles hetzelfde smaken.

Mozzarellakroketjes
Pizza met tomaat, rucola en pijnboompitten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen