Turkse spiegeleitjes met uitgelekte yoghurt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Turkse spiegeleitjes met uitgelekte yoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk ontbijt met toast, eitjes en yoghurt. 

bereiding
  1. 1

    Spoel een keukenhanddoek zorgvuldig en knijp hem stevig uit. Leg hem open over een kommetje. Lepel de yoghurt erin en laat zo 1 uur (of langer) uitlekken zodat je een stevige hangop krijgt.

  2. 2

    Spoel en snipper de koriander, kervel en dragon en doe bij de uitgelekte yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Bak de sneetjes brood goudbruin en krokant in hete boter. Bak de eieren in een pan tot spiegeleitjes.

  4. 4

    Besmeer elke toast rijkelijk met kruidige yoghurt. Lepel daarop wat tomatenpesto en schik er het spiegeleitje op.

  5. 5

    Brokkel de geitenkaas over de toast en bestrooi met sesamzaadjes en sumak. Werk af met enkele plukjes verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel een keukenhanddoek zorgvuldig en knijp hem stevig uit. Leg hem open over een kommetje. Lepel de yoghurt erin en laat zo 1 uur (of langer) uitlekken zodat je een stevige hangop krijgt.

  2. 2

    Spoel en snipper de koriander, kervel en dragon en doe bij de uitgelekte yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Bak de sneetjes brood goudbruin en krokant in hete boter. Bak de eieren in een pan tot spiegeleitjes.

  4. 4

    Besmeer elke toast rijkelijk met kruidige yoghurt. Lepel daarop wat tomatenpesto en schik er het spiegeleitje op.

  5. 5

    Brokkel de geitenkaas over de toast en bestrooi met sesamzaadjes en sumak. Werk af met enkele plukjes verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.