Meest recente artikelen

10 tips voor de perfecte lasagne

Slim

  • Deel dit artikel:
10 tips voor de perfecte lasagne Artikel

Klassieke bolognese of verrassend met vis: lasagne smaakt altijd. Met deze tips wordt hij nóg lekkerder!

 

  1. Gebruik droge of verse lasagnevellen. Je hoeft geen van beide voor te koken, maar ga je voor droge doe er dan wel genoeg saus op zodat ze kunnen garen in het vocht. Doe onderaan in je ovenschaal altijd eerst een laagje tomaten- of bechamelsaus. Maak je een open lasagne, dan kook je ze beter wel voor want anders blijven ze, doordat er minder saus tussen zit, te hard.
  2. Doe je groenten nooit rauw in de lasagne: stoof ze eerst even aan. Zo zijn ze sneller gaar en bovendien zijn ze dan ook lekkerder.
  3. Vis heeft niet zoveel tijd nodig om te garen en droogt snel uit. Daarom mag hij er rauw in. Meng de stukjes vis door een saus als je vreest dat het anders te droog wordt.
  4. Maak je een vleessaus, kies dan voor gehakt van goede kwaliteit, en liefst niet uit de diepvriezer. Bak het vlees rul en laat alle vocht verdampen voor je de andere ingrediënten van je saus toevoegt.
  5. Je kunt ook eens kiezen voor een andere soort gehakt dan de klassieke: een lasagne met lamsgehakt is bijvoorbeeld echt een topper. Met koriander, kaneel en komijn breng je dan alles perfect op smaak.
  6. De saus moet zo veel mogelijk opgeslorpt worden door de pasta. Zo is de lasagne stevig genoeg om in stukken gesneden te worden en loopt de saus er niet tussenuit. Zorg daarom dat je sauzen voldoende ingedikt zijn – gebruik eventueel wat bindmiddel.
  7. Lasagne kun je makkelijk op voorhand Zet ‘m in de koelkast, zo kan het vocht ook al goed in de pastavellen dringen. De volgende dag zet je ‘m gewoon in de oven. Reken in dat geval een tiental minuten extra.
  8. Je kunt ‘m ook prima invriezen – gewoon alle laagjes in de schaal en zo de diepvriezer in. Je hoeft ‘m niet voor te bakken. Laat ‘m eerst helemaal ontdooien voor je ‘m in de oven zet.
  9. Om te vermijden dat hij aanbakt, kun je de lasagne voor de helft van de oventijd afdekken met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens aan het einde de folie zodat hij een mooi korstje krijgt.
  10. Laat ‘m altijd 10 à 15 min. rusten als hij uit de oven komt: zo kun je ‘m makkelijker snijden.

 

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Traditionele lasagne

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lasagne met kabeljauw en kappertjes

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lasagne met aubergine en verse tomaten

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lasagne zonder pasta

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen