Meest recente artikelen

Restjes kruiden? Dit maak je ermee

Gooi ze nog niet weg!

Restjes kruiden? Dit maak je ermee Artikel

Je kent dat wel: een recept vraagt om een paar takjes tijm, wat blaadjes munt of enkele eetlepels gehakte peterselie. Maar wat doe je met de overschot van het plantje of de verpakking? Gooi die kruiden niet zomaar weg: wij hebben de recepten!

Een pasta-, quinoa- of aardappelsalade met 'n groene toets

Wat gehakte kruiden kunnen een slaatje een frisse extra dimensie geven. Smaakt je aardappelslaatje wat vlak, is je pastasalade een beetje saai of kan die quinoasalade wel wat extra smaak gebruiken? Met wat verse kruiden kan het gewoon niet misgaan.

 

Probeer het in:

Een frisse pesto

De traditionele pesto wordt met basilicum gemaakt, maar eigenlijk doen alle zachte verse kruiden (denk aan peterselie, koriander, munt …) ‘t perfect in een pesto. Combineer met noten naar keuze en een stevige scheut olijfolie, et voilà!

 

Zo doe je het:

Een bord smakelijke patatjes

Soms smaakt er niets beter dan een paar heerlijke gekookte aardappelen. Maak ze éxtra lekker door op het einde een klontje boter en een handvol verse kruiden toe te voegen en de patatjes nog even op te schudden.

 

Probeer zeker dit recept:

Een potje kruidenzout

Zo’n potje kruidenzout is niet enkel lekker, maar oogt ook prachtig. Het ideale culicadeautje, dus! Het enige wat je nodig hebt, is 20 gram verse kruiden en 100 gram zeezout.

 

Zo pak je ‘t aan:

Een kommetje kruidenkaas, -boter of -yoghurt

Meng restjes kruiden met wat plattekaas, zachte boter of (Griekse) yoghurt, kruid bij met peper en zout en gebruik je creaties in al je recepten. Trouwens: wist je dat je kruidenboter makkelijk enkele maanden in de diepvries kunt bewaren?

 

Inspiratie vind je in deze recepten:

Een pittig kruidenslaatje

Of je nu veel of weinig kruiden over hebt: een kruidenslaatje is altijd een goed idee. Heb je veel bladkruiden over? Maak daarvan dan de basis van je slaatje. Toch te weinig kruiden, of eerder een overschotje van bieslook of andere minder omvangrijke kruiden? Voeg ze dan toe aan kropsla, jonge spinazie of rucola.

 

Lekker met:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen