Meest recente artikelen

5 x zo pimp je je diepvriespizza

Minimale moeite, maximaal effect

5 x zo pimp je je diepvriespizza Artikel

Handig, zo'n diepvriespizza, maar niet altijd even spannend. Met deze extra toppings maak je 'm stukken lekkerder zonder al te veel moeite. Handig!

1. Pesto

Bij twijfel: voeg wat pesto toe! Een niet al te zuinige lepel pesto (ofwel kant-en-klaar, ofwel zelfgemaakt) maakt élke diepvriespizza lekkerder. Maak de pesto indien nodig iets vloeibaarder met wat olijfolie, besprenkel je pizza ermee en schuif 'm in de oven.

2. Verse kruiden

Je diepvriespizza iets feestelijker maken, dat doe je met verse kruiden. Haal 'm uit de oven en bestrooi 'm rijkelijk met een zelfgekozen mengeling van rucola, basilicum, peterselie, bieslook … Zo wordt die diepvriespizza zelfs mooi genoeg om aan je gasten te presenteren! Strooi de kruiden en slablaadjes wel maar pas voor het serveren op je pizza, anders kunnen ze verkleuren en slap worden. Zagen ze er op voorhand al wat slapjes uit? Zo blaas je ze nieuw leven in.

3. Honing

Honing op een pizza? Het klinkt misschien raar, maar geloof ons: 't is zálig. Gebruik vloeibare honing of zet 'm eerst even in de microgolfoven, zodat je 'm makkelijk kunt sprenkelen. Zo'n toets zoete honing is vooral heerlijk op een pikante pizza. Is je pizza niet zo spicy op zich? Combineer de honing dan met wat chiliolie of -vlokken voor de perfecte balans.

4. Rode ui

Fijne ringetjes rode ui geven de smaak van je diepvriespizza instant meer diepte. Je kunt er alle kanten mee uit. Houd je van fris? Strooi ze dan ze rauw op de pizza als hij uit de oven komt. Niet zo'n fan van rauwe ui? Snij de ringetjes dan iets dikker (anders verbranden ze) en bak ze mee. Als je een beetje tijd hebt, kun je het extra fancy aanpakken: marineer ringetjes rode ui in balsamicoazijn tot ze zacht worden en leg ze op je pizza. Tijdens het bakken karamelliseren ze en worden ze éxtra lekker.

5. Nootjes en/of pitten

Wat extra crunch op een pizza is nooit verkeerd. Pijnboompitten, verkruimelde walnoten of amandelschilfers geven de nodige textuur aan een diepvriespizza. Maal ze niet té klein, zodat ze niet verbranden en besprenkel indien nodig op voorhand nog met olijfolie. Pijnboompitjes combineren lekker met een pizza pesto en walnoten en amandelen doen het goed op cheesy pizza's of pizza's met zoete toetsen (bijvoorbeeld vijgen). 'n Extra voordeel: nootjes zijn keigezond.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen