Recept

Aardappelpizza met burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Italiaans hapje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de pesto. Hak de blaadjes van het basilicum fijn in een blender. Voeg de geroosterde pijnboompitten, de knoflook en parmezaan toe met 2 eetlepels olie, mix opnieuw en voeg in een straaltje de olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng verder op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de aardappelen. Snij ze zonder te schillen, met behulp van een mandoline, in fijne plakjes. Blancheer ze kort in gezouten kokend water en laat uitlekken.

  3. 3

    Rol het pizzadeeg uit tot 4 pizza’s. Smeer op elke pizza een laagje roomkaas en leg er de aardappelplakjes op. Werk verder af met de burrata en pesto. Kruid nog met peper en zout en zet de pizza’s 20-25 minuten in de oven. Strooi er eventueel nog wat basilicumblaadjes over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelpizza met burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!