Lamskoteletjes met ovenaardappeltjes en venkelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamskoteletjes met ovenaardappeltjes en venkelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijk gerecht uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Hak de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn. Snij de venkelknol in dunne plakken. 

  2. 2

    Meng de aardappeltjes met de kruiden, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Laat even marineren.

  3. 3

    Braad de lamskoteletjes even aan in een pan met olijfolie, zodat ze een mooi bruin korstje krijgen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Smeer de lamskoteletjes aan beide kanten in met de pesto. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout en bedek met een laagje paneermeel. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200° C en schuif er de koteletjes en de aardappeltjes in. Bak 30 minuten (draai na een kwartier de koteletjes om).

  6. 6

    Maak de plakken venkel aan met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.

  7. 7

    Serveer de koteletjes met de ovenaardappeltjes en de venkelsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Hak de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn. Snij de venkelknol in dunne plakken. 

  2. 2

    Meng de aardappeltjes met de kruiden, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Laat even marineren.

  3. 3

    Braad de lamskoteletjes even aan in een pan met olijfolie, zodat ze een mooi bruin korstje krijgen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Smeer de lamskoteletjes aan beide kanten in met de pesto. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout en bedek met een laagje paneermeel. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200° C en schuif er de koteletjes en de aardappeltjes in. Bak 30 minuten (draai na een kwartier de koteletjes om).

  6. 6

    Maak de plakken venkel aan met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.

  7. 7

    Serveer de koteletjes met de ovenaardappeltjes en de venkelsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!