Recept

Eiwolkjes met basilicum-pistachepesto en krokante chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze cloud eggs zijn een lekker hip brunchgerecht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rooster de pistachenoten in een droge pan.

  2. 2

    Snij de chorizo in blokjes en bak ze in een droge pan licht krokant. Snij sneetjes van de pecorino. Pel en pers de knoflook.

  3. 3

    Doe de blaadjes van het basilicumplantje samen met de olijfolie, de knoflook en de pistachenoten in een blender, hak fijn.

  4. 4

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Leg 4 hoopjes van de eiwitten op een met bakpapier beklede bakplaat en maak in elk hoopje een putje in het midden. Gaar 4 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal het bakblik uit de oven, leg in elk putje een eidooier, kruid met peper en zout en gaar nog 4 tot 6 minuten in de oven. Serveer de eiwolkjes met de pesto, gebakken chorizo en pecorino.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eiwolkjes met basilicum-pistachepesto en krokante chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!