Meest recente artikelen

Gezond de examens door

Zo verwen je studenten in huis

Gezond de examens door Artikel

Tijdens examens weet je elke student wel te verwennen met een lekker bordje mama-eten. Zorgt die portie brainfood ook nog voor wat hartverwarmende troost, sla je twee vliegen in één klap.

Evenwichtige maaltijden

Examentijd = stressvol, en net daardoor kunnen studenten in huis zich minder hongerig voelen. Of net extra hunkeren naar vet en zoet. Toch is het belangrijk om ze op regelmatige tijdstippen een evenwichtige maaltijd voor te schotelen. Ontbijt is daarin reuzebelangrijk! Bouw drie momenten van ontspanning in, waar je samen met je studerende kinderen kunt eten. Gezellig samen tafelen is een perfecte ontspanning.

 

Gezonde tussendoortjes

Dan zijn er ook die kleine hongertjes tussendoor. Gezonde snacks met trage suikers houden de bloedsuikerspiegel stabiel. Dat heeft een grote invloed op de concentratie. Denk aan volkoren granen zoals havermout of muesli. Lekker met een bakje yoghurt en fruit. Zit je met moeilijke fruit-eters? Een fruitsalade kan op meer populariteit rekenen dan een gewoon stuk fruit.

Vergeet ook dit niet: voor zwoegende studenten is het vaak uitkijken naar een lekker tussendoortje. Wil je een ideaal verwenmoment inlassen met een fijne opkikker? Zeker niet besparen op smaak, is de boodschap!

Hartige snacks

Zo een uurtje of twee voor het avondeten kan het ook eens moeilijk worden. De concentratie begint te slabakken en kleine goestingskes drijven boven. Klinkt bekend? Een gezonde hartige snack laadt de batterijen weer op.

Verwendrankjes

Ook met een leuke drankje verras je gegarandeerd je studenten. Bovendien houdt voldoende vocht het lichaam en dus de concentratie gesmeerd. Welke drankjes voeden die hersencellen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen