Meest recente artikelen

Studentenrecepten die je in de microgolfoven kunt klaarmaken

Snel én budgetvriendelijk!

Studentenrecepten die je in de microgolfoven kunt klaarmaken Artikel

Veel studentenkeukens zijn heel basic ingericht, maar wat er zeker wel staat is een microgolfoven. Valt dat even mee, want in de microgolfoven kun je snel en goedkoop eten klaarmaken. Precies wat studenten willen. Ontdek onze receptideeën (en nee, het is geen diepvriespizza!).

Beste studenten, op zoek naar recepten die je makkelijk klaarmaakt in de magnetron? Hieronder vind je 5 héérlijke ideeën.

5x studenten recepten in de microgolfoven

1 Macaroni met kaas en hesp

  1. Vul een grote soepkop of mok voor de helft met pasta (spirelli, strikjes, macaroni…). Overgiet met water, tot de pasta net onder staat.
  2. Zet 5 minuten op vol vermogen, roer om (en voeg indien nodig nog wat water toe), zet opnieuw 2 minuten op vol vermogen (en voeg indien nodig wat water toe) en check vervolgens of de pasta al dente is. Is dat niet het geval, zet dan weer 1 minuutje op, is het wel het geval voeg dan een handje gemalen kaas toe (het lekkerst is een mengeling van verschillende soorten kaas) en 1 el hamblokjes.
  3. Schep goed om – er moet ook nog een klein bodempje water in je kop staan. Laat een minuutje staan zodat de kaas kan smelten en zet dan nog 30 à 60 seconden in de microgolfoven. Klaar!

Extra tip: Voor dit recept heb je gemalen kaas nodig. Wist je dat je die makkelijk kunt invriezen? Zo doe je het.

2 Shakshuka


Tomatensaus, een eitje, wat kruiden en toast, meer is er niet nodig voor deze shakshuka. Bekijk het recept hier.

3 Tortizza

  1. Leg een grote tortilla op een bord en bestrijk met wat overgebleven spaghettisaus.
  2. Beleg met fijngesneden ham of salami, champignons en reepjes ui, en bestrooi met gemalen kaas.
  3. Verwarm 2 minuten in de microgolfoven op vol vermogen, tot de kaas gesmolten is.

Extra tip: Met wraps kun je nog veel méér. Hier ontdek je 5 redenen waarom je altijd wraps in huis moet hebben.

4 Risotto met champignons

  1. Doe 1 kl boter in een grote mok of een ovenschaaltje en doe er 1 el gesnipperde ui in.  Zet 1.30 min. in de microgolfoven op vol vermogen. Roer na 30 seconden even om.
  2. Voeg 1/4 teentje knoflook (fijngesneden) toe, 50 g risottorijst (arborio of carnaroli) en 125 ml groentebouillon. Dek af met microgolfovenfolie en verwarm 2 minuten op half vermogen. Haal de folie weg en roer om. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
  3. Verwarm nogmaals 2 minuten op half vermogen.
  4. Voeg dan 1 à 2 el witte wijn toe samen met wat fijngesneden champignons. Dek opnieuw af met microgolfovenfolie en verwarm nog 2 minuten op half vermogen. Voeg de blaadjes van een takje tijm toe en verwarm nog 1 minuut op half vermogen.
  5. Kruid met peper en zout, voeg een flinke eetlepel parmezaan toe en een klontje boter en laat nog een minuutje staan. Roer goed om en serveer.

5 Gepofte aardappel met zure room en kruiden

  1. Prik gaatjes in twee middelgrote (en goed gespoelde) aardappelen en leg ze, met 2 eetlepels water, in een schaal met deksel voor de microgolfoven.
  2. Stoom de aardappelen 4 minuten op 700 Watt, draai ze om en laat ze nog eens 4 minuten garen op 700 Watt.
  3. Haal ze uit de microgolfoven en laat 10 minuten afgedekt nagaren.
  4. Maak ondertussen je vulling: hak 2 eetlepels verse kruiden fijn en meng ze met 3 eetlepels zure room (of plattekaas), wat peper en zout.
  5. Snij je aardappelen open, lepel er wat van de kruidensaus op en serveer met een slaatje.

Nog méér microgolfrecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen