Meest recente artikelen

6 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken

Verrassend!

6 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken Artikel

Wij beginnen onze dag graag met een flinke smoothie. Het is lekker, makkelijk en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Het nadeel van dit vloeibare ontbijt is dat het niet altijd even verzadigend is. Het gevolg: na een uur zit je weer met een knorrende maag. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Pas één van de volgende tips toe en tover je smoothie om tot een voedzaam ontbijt.

1. Avocado

De avocado is je beste vriend als het om smoothies gaat. Hij zit vol gezonde vetten en geeft je smoothie een heerlijk romige textuur. De vetten zorgen er niet alleen voor dat je langer vol zit, ze houden ook je bloedsuikerspiegel stabiel. Lekker in bijna elke smoothie. Probeer bijvoorbeeld deze powersmoothie.

7 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken 2

2. Banaan

Het is niet zo gek dat banaan een belangrijk ingrediënt in veel smoothie-recepten is. Bananen maken je smoothie niet alleen romig, maar ook lekker zoet. Omdat een banaan relatief veel (natuurlijke) suikers bevat, geeft hij je snel energie. Een bananensmoothie is dus de perfecte kickstart in de ochtend!

7 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken 3

3. Havermout

Havermout verveelt nooit. Niet alleen lekker om te eten als havermoutpap of overnight oats, maar ook een welkome toevoeging aan je smoothie. Gooi een handje in de blender en je voegt in één keer goede vetten, langzame koolhydraten en gezonde vezels toe. Tip: week een handje havervlokken een nacht in water voor een extra romig resultaat.

7 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken 4

5. Yoghurt

Een goede schep yoghurt maakt je smoothie heerlijk dik en geeft 'm een friszure smaak. De eiwitten in zuivel geven je lang een verzadigd gevoel. Een smoothie met yoghurt is extra lekker in combinatie met fruit zoals bessen, banaan en aardbeien. Tip: probeer ook eens schapen- of geitenyoghurt.

7 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken 6

5. Hennepzaad, lijnzaad & chiazaad

Meer energie in de ochtend? Voeg één van deze zaadjes toe aan je ontbijtsmoothie! Hennepzaad is een prima bron van plantaardige eiwitten. Het bevat omega 3, 6 en 9-vetzuren en allerlei vitaminen en mineralen. Lijnzaad bevat bijvoorbeeld ook omega 3 vetzuren en zit volop vezels; hetzelfde geldt voor chiazaad. Ze geven misschien weinig smaak, maar maken je smoothie wel in één keer een stuk voedzamer.

7 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken 5

6. Noten en notenboter

Of je nu kiest voor walnoten, amandelen, paranoten of cashewnoten, ze voegen allemaal extra bite en – daar zijn ze weer – gezonde vetten toe aan je smoothie. Heb je niet zo'n sterke blender? Week ze dan een nachtje in water om de noten lekker zacht te maken. Wil je liever een romige textuur? Voeg dan een eetlepel pindakaas, amandelpasta, cashewpasta of hazelnootpasta toe aan je smoothie.

6 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken

(Bron: cookloveshare, Tekst: Simone Braaksma)

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen