Meest recente artikelen

Smoothies voor studenten

Ideaal als tussendoortje

Smoothies voor studenten Artikel

Studenten en mama’s opgelet! Smoothies zijn een toptip voor tijdens de examenperiode! Als vitaminebom om de dag mee te beginnen of als lekkere studeersnack om vier uur.

Een handje chips of een koek tijdens de pauze, even snel een diepvriespizza in de oven 's avonds, koffie en frisdrank om het blokken zo lang mogelijk vol te houden… Tijdens de examenperiode grijpen studenten vaak terug naar snacks die niet zo gezond, maar wel lekker makkelijk zijn. Maar het zijn net gezonde tussendoortjes zoals fruit en noten die je meer energie geven. Maak bijvoorbeeld eens een smoothie of smoothie bowl: ze zijn sneller klaar dan een pizza en heel wat gezonder dan koeken en snoep. Niet elke dag natuurlijk, want een stuk fruit geniet nog altijd de voorkeur van voedingsdeskundigen. Bekijk smoothies als een lekker verwennerijtje boordevol vitaminen.

Fris fruit in je smoothies

smoothies voor studenten

Een blender, wat fruit en/of groenten en eventueel wat yoghurt: meer heb  je niet nodig om de perfecte smoothie in je glas te toveren. En om alles nóg sneller te laten verlopen, kun je het fruit al op voorhand in stukjes snijden en per portie in zakjes in de diepvriezer bewaren. Of koop gewoon diepvriesfruit uit de supermarkt: dat bevat evenveel vitaminen als vers fruit en bespaart nog meer tijd. Je hoeft het diepgevroren fruit dan alleen nog in de juiste volgorde in de blender te doen met een beetje yoghurt of sap en fijn te mixen. Doordat je het fruit diepgevroren mixt, krijg je een dikke, romige smoothie die een beetje aan een ijsje doet denken.

Smoothies bevatten best wel veel calorieën. Ze bevatten meestal méér dan twee porties fruit en daardoor krijg je al snel te veel fruitsuikers binnen. Om je smoothie minder calorierijk te maken, kun je een deel van het fruit vervangen door groenten.

Maak deze smoothies eens

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen