Recept

Zelfgemaakte snickers

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Bekleed een vierkante bakschaal met bakpapier. Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin ½ el pindakaas samen met 160 gram chocoladedrops. Schenk dit mengsel in de bakschaal. Zet de schaal twee tot drie minuten in de vriezer, totdat de chocolade weer hard is.

 2. 2

  Doe de marshmallows in een mengkom en voeg een eetlepel pindakaas toe. Laat het geheel gedurende 1 minuut smelten in de microgolf.

 3. 3

  Mix met een houten lepel de gesmolten marshmellows, pindakaas en suiker, totdat het een zacht deeg is. Schenk ook dit mengsel in de bakschaal. Sprenkel vervolgens de pinda’s eroverheen, druk ze met je vingers iets in de laag. 

 4. 4

  Doe de karamelsnoepjes in een steelpannetje en laat ze smelten op een zacht vuur (tip: indien de snoepjes te hard zijn kan je een beetje slagroom toevoegen, zo voorkom je dat de karamel aanbakt). Verdeel de gesmolten karamel direct gelijkmatig over de laag pinda’s. Zet de bakschaal vervolgens voor ongeveer 5 minuten in de vriezer.
   

 5. 5

  Smelt de overgebleven chocoladedrops en pindakaas in een pannetje en giet dit over de karamel. Zet de bakschaal nog 10 minuten in de vriezer.

 6. 6

  Haal de snickers uit de bakvorm en het bakpapier en snijd er met een scherp mes repen van.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!