Flapjes met spinazie en champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flapjes met spinazie en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en blancheer 1 minuut in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Duw het vocht eruit en hak grof.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en hak ze fijn. Stoof ze samen aan in een pan met 1 eetlepel boter, tot al het vocht verdampt is. Laat afkoelen en meng met de spinazie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de rest van de boter.

  4. 4

    Snij het lodeeg in lange repen van 7 x 22 cm. Leg een reep open, doe 1 eetlepel van de vulling op het onderste uiteinde van het deeg. Vouw 1 van de onderste hoeken naar boven, zodat je een driehoek krijgt. Vouw de reep dan verder in driehoeken naar boven. Bestrijk het uiteinde met gesmolten boter en sluit het pakketje. Duw lichtjes aan. Bestrijk ook de buitenkant met gesmolten boter. Werk zo alle repen deeg op.

  5. 5

    Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin. Lekker warm of koud met wat hummus erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en blancheer 1 minuut in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Duw het vocht eruit en hak grof.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en hak ze fijn. Stoof ze samen aan in een pan met 1 eetlepel boter, tot al het vocht verdampt is. Laat afkoelen en meng met de spinazie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de rest van de boter.

  4. 4

    Snij het lodeeg in lange repen van 7 x 22 cm. Leg een reep open, doe 1 eetlepel van de vulling op het onderste uiteinde van het deeg. Vouw 1 van de onderste hoeken naar boven, zodat je een driehoek krijgt. Vouw de reep dan verder in driehoeken naar boven. Bestrijk het uiteinde met gesmolten boter en sluit het pakketje. Duw lichtjes aan. Bestrijk ook de buitenkant met gesmolten boter. Werk zo alle repen deeg op.

  5. 5

    Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin. Lekker warm of koud met wat hummus erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.