6 alternatieve pizzabodems
't Is een keertje iets anders!
Geen tijd om zelf pizzadeeg te maken, of wel tijd maar zin in iets anders? Deze alternatieve pizzabodems zijn dan een leuk idee.
Voor bij het ontbijt: granolapizza
Met een bodem gemaakt van granola, en rijkelijk belegd met yoghurt en vers seizoensfruit. Ideaal voor je volgende brunch. Bekijk hier het recept.
Op een pitabroodje: extra snel klaar
Snel en makkelijk: beleg een (al dan niet gehalveerd) pitabroodje met tomaatjes, kaas en wat je nog meer op je pizza wilt, schuif het de oven in en klaar! Bekijk onze recepten hier. Heel lekker is deze pitapizza met gerookte zalm, bijvoorbeeld.
Op een flinterdunne tortilla
Hou je van flinterdunne pizzabodems? Beleg dan eens een tortilla met je voorkeurbeleg. Heel kort onder de ovengrill, en je tortizza is klaar. Bekijk hier onze recepten. Of probeer eens een pannenkoekpizza.
Op een restje brood
Maak zelf pizzabaguettes. Ideaal de dag na een etentje of een feest, om een restje stokbrood of Turks brood te verwerken!
Gezond op een groentebodem
Of je nu kiest voor een bodem van knolselder, bloemkool of courgette: ze doen het uitstekend als alternatieve pizzabodem. En je krijgt nog een extra portie groenten binnen ook, mooi meegenomen!
Origineel dessert: watermeloenpizza
Géén deeg, gewoon een mooie plak watermeloen als bodem. Beleg ‘m met mascarpone, yoghurt of ricotta en heel veel vers fruit. Een fris en gezond dessert dat bovendien ook glutenvrij is! Bekijk het recept hier.