Recept

Bloemkoolpizza

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verstop je groentjes in een pizzabodem met bloemkool, een gezond alternatief en minstens even lekker. Je kunt ook kant-en-klare pizzabodems op basis van bloemkool kopen in de supermarkt, maar als je tijd hebt, maak deze bodem dan lekker zelf.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de bloemkoolroosjes in delen fijn in een blender. Schep in een kom en zet 6 minuten in de microgolfoven. Stort de bloemkool uit op een schone handdoek en laat wat afkoelen. Knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.

  2. 2

    Meng het amandelmeel, het ei en de oregano onder de bloemkoolkorrels en kruid met peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie. Schep er de bloemkool op en vorm er een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnede. Maak de randen ietsje dikker. Zet 25 minuten in de oven. Laat daarna even afkoelen en verhoog de oventemperatuur naar 240°C.

  3. 3

    Snij ondertussen de courgette en de aubergine in de lengte in dunne plakken. Kruid ze met peper en zout en grill ze langs beiden kanten kort goudbruin. Pel en snij de ui in partjes en leg ze ook even op de grill.

  4. 4

    Kruid de passata met peper en zout. Bestrijk er de gebakken bloemkoolbodem mee. Bestrooi met de parmezaan en beleg verder met de courgette, aubergine en rode ui. Eindig met plakjes mozzarella en bestrooi met de chilivlokken. Zet de pizza 10 à 12 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolpizza

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!