Recept

Pita-pizza met kikkererwten en avocadocrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de kikkererwten een nacht weken.

  2. 2

    Kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (± 45 min.). Dep ze droog.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de cour­ gette en snij in plakjes van zo’n 3 mm. Leg ze met de kikkererwten op een met bakpapier be­ klede bakplaat. Bestrooi met komijn en garam masala. Besprenkel met olijfolie en zet 15 minu­ten in de oven. Schep om en bak nog 15 minuten.

  4. 4

    Maak de avocadocrè­ me. Spoel de koriander. Pel de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees. Voeg 2 el olijfolie, 2 el water, de helft van de koriander, het limoensap, het chili­ poeder en wat peper en zout toe. Roer er de helft van de Griekse yoghurt door. Pel de knoflook en hak fijn. Breng de rest van de Griekse yoghurt op smaak met peper, zout en de knoflook.

  5. 5

    Gril de pitabroodjes in de oven. Serveer ze met avocadocrème, courget­ te en kikkererwten. Garneer met koriander en serveer met de Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita-pizza met kikkererwten en avocadocrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!