Zo maak je de lekkerste pizza's
Feest!
Pizza smaakt altijd. Zeker als je hem zelf maakt! Met deze tips & tricks maak jij de lekkerste pizza's.
Hoe maak je het?
Deeg
Zelf aan de slag met het deeg? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld! Dankzij de video onderaan zal je een echte pizzadeeg-experte worden! Als je niet veel tijd hebt, kan je ook platbrood als pizzabodem gebruiken.Benodigdheden- 500 g bloem
- 1 kl gedroogde gist
- 1 kl zout
- 1 el olijfolie
- 300 ml lauw water
- Doe de bloem in een kom en voeg de gedroogde gist en het zout toe. Meng de ingrediënten door elkaar.
- Voeg de olijfolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit.
Tomatensaus
Hoewel je je tomatensaus ook gewoon in de supermarkt kunt kopen, is het écht de moeite waard het eens zelf te maken. Zo doe je het. Benodigdheden- 1 el olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 1 geperst knoflookteentje
- 460 gram tomaten; ontvelt en in stukjes
- 1 el verse basilicum
- zout
- peper
Toppings
Tijd voor de laatste en leukste stap: de pizza beleggen of ‘versieren’. Je kunt je pizza écht met alles beleggen wat je graag eet. Enkele suggesties:- Mozzarella, ananas, champignons, ham en champignons voor een pizza hawaï.
- Mascarpone, parmezaan, Mozzarella, cambozola, gorgonzola en aardappelen voor een pizza bianca met 5 kazen.
- Pesto, scmapi’s (en anjsovis), jonge spinazie, rode ui en kerstomaat voor een pizza met scampi’s.
- Geitenkaas, groene en gele courgette, parmaham, kerstomaten en rucola voor een pizza met geitenkaas, courgette en parmaham.