Gepocheerde eieren in pikante tomatensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepocheerde eieren in pikante tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit kort aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en bak even mee zodat de aroma’s vrijkomen.

  2. 2

    Voeg de tomaten, harissa en het blaadje laurier toe. Kruid met zout en laat de saus zo’n 15 min op een zacht vuur pruttelen. Roer regelmatig om.

  3. 3

    Maak voor elk ei een kuiltje in de saus en breek er telkens een ei in. Bak verder op een laag vuur tot het eiwit gestold is.

  4. 4

    Werk net voor het serveren af met enkele takjes koriander. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit kort aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en bak even mee zodat de aroma’s vrijkomen.

  2. 2

    Voeg de tomaten, harissa en het blaadje laurier toe. Kruid met zout en laat de saus zo’n 15 min op een zacht vuur pruttelen. Roer regelmatig om.

  3. 3

    Maak voor elk ei een kuiltje in de saus en breek er telkens een ei in. Bak verder op een laag vuur tot het eiwit gestold is.

  4. 4

    Werk net voor het serveren af met enkele takjes koriander. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.