Recept

Zomerse lasagne met spinazie en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke combinatie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel 2 teentjes knoflook en halveer ze. Fruit ze kort aan in een flinke scheut olijfolie. Doe er de tomatenblokjes en het kruidentuiltje bij. Laat een kwartier op een zacht vuur pruttelen. Verwijder het kruidentuiltje en de knoflook en mix tot een mooie gladde saus.

  2. 2

    Maak de marinade. Halveer de chilipeper en snij hem, zonder zaadjes, in fijne ringen. Pel en snipper de lente-uien en 1 teentje knoflook. Spoel de peterselie en snipper fijn. Schep alles in een grote kom en voeg het limoensap en flink wat olijfolie toe. Hussel door elkaar en voeg eventueel een beetje water toe.

  3. 3

    Maak de scampi's schoon en wentel ze door de marinade. Zet 30 minuten koel weg. Snij de scampi's grof, hou er wat apart voor de garnituur, en meng ze met de tomatensaus.

  4. 4

    Verwijder de steeltjes van de spinazie, spoel goed en stoof even in olijfolie. Laat heel goed uitlekken.

  5. 5

    Bestrijk de ovenschaal met wat olijfolie en giet er een laagje tomatensaus in. Leg er een laag lasagnevellen op en vervolgens een laagje spinazie. Herhaal en eindig met een laag tomatensaus, enkele schijfjes citroen en wat takjes tijm. Schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bak de hele scampi's die je apart hebt gehouden en leg ze op de lasagne. Werk af met basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerse lasagne met spinazie en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!