Recept

Pasta met worst, geraspte ricotta en krokant broodkruim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta con salsiccia uit Calabrië is de favoriet van Ivan Di Rose, chef van restaurant Da Fellini, een gezellige buurt-Italiaan in Berchem.

Ricotta om te raspen moet iets steviger zijn dan de gewone ricotta en kun je bestellen bij de Italiaanse groothandel. Je kunt het vervangen door een stevige schapen- of geitenkaas van bij ons.

bereiding
  1. 1

    Snij de worstjes in hapklare stukken van 3 cm. Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak de worstjes. Voeg de kerstomaatjes en de knoflook toe. Laat ze even mee kleuren.

  2. 2

    Haal het teentje knoflook uit de pan en giet het overtollige vet weg. Blus de pan met de witte wijn en voeg de passata toe. Laat nog een 3-tal minuten garen op een matig vuur.

  3. 3

    Bak het broodkruim samen met het paprikapoeder krokant in een pan met olijfolie. Laat het uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Kook de pasta al dente in een pan met ruim lichtgezouten water. Giet de pasta af en roer er onmiddellijk de saus door.

  5. 5

    Serveer de pasta in een kom en werk hem af met het krokante broodkruim en de geraspte ricotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met worst, geraspte ricotta en krokant broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!