Meest recente artikelen

8 tips die je gekochte tomatensaus lekkerder maken

Zo goed als zelfgemaakt

8 tips die je gekochte tomatensaus lekkerder maken Artikel

Zelfgemaakte tomatensaus is erg lekker, maar na een lange dag wil je soms gewoon zo snel mogelijk een lekkere pasta op tafel. Maar met wat tips en tricks kun je ook gekochte tomatensaus lekkerder maken.

Saus uit een potje in plaats van verse tomaten of tomaat uit blik? Met deze 8 eenvoudige tips kun je gekochte tomatensaus lekkerder maken.

10 tips die je gekochte tomatensaus lekkerder maken

1.  Laat de saus sudderen

Laat de tomatensaus zeker 10 à 20 minuten sudderen op het vuur. Zo kan er wat water verdampen en wordt de saus dikker en intenser van smaak. Saus opwarmen in de magnetron is te riskant, want zo begint ze vaak te spatten.

2. Tomatenpasta

Tomatenpasta is erg geconcentreerd en dus een perfecte smaakmaker. Heb je wat extra tijd? Voeg wat pasta toe en warm de saus even op in wat olijfolie met chilivlokken.

3. Kruiden

Voeg extra diepte toe aan de saus met wat kruiden. Maak de tomatensaus pikant met cayennepeper of chili of geef ze een zoete toets met wat rode pepers en een fijngehakte dadel.

4. Parmezaan

Om de saus iets hartiger en zouter te maken, kun je parmezaan of pecorino toevoegen terwijl ze aan het sudderen is.

5. Groenten

Groenten zijn ook altijd een goede toevoeging, wil je gekochte tomatensaus lekkerder maken. Heb je te weinig tijd om veel groenten te gaan stoven? Een ajuintje en wat look kunnen ook al wonderen doen!

6. Een zuurtje

Appelazijn, olijven of citroensap kunnen je saus een lekkere zure toets geven. Wil je eerder een subtiel zuurtje? Gebruik dan enkel wat zeste van een citroen in plaats van het sap. Voeg de zeste pas op het einde toe om zoveel mogelijk van de frisse smaak te behouden.

7. Vers basilicum

Het spreekt voor zich dat verse kruiden gekochte tomatensaus lekkerder maken. Enkele blaadjes basilicum geven je saus die verse, kruidige smaak.

8. Pastawater

Nog een laatste tip… Giet het water waarin je de pasta kookt niet volledig weg. Een lepeltje pastawater toevoegen aan de saus zorgt ervoor dat de pasta de saus beter kan opnemen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen