Meest recente artikelen

8 manieren om je gekochte tomatensaus lekkerder te maken

Zo goed als zelfgemaakt

  • Deel dit artikel:
8 manieren om je gekochte tomatensaus lekkerder te maken Artikel

Zelfgemaakte tomatensaus is erg lekker, maar na een lange dag wil je soms gewoon zo snel mogelijk een lekkere pasta op tafel toveren. Met deze acht tips geef je gekochte tomatensaus dat homemade gevoel.

1.  Laat de saus sudderen

Laat je saus zeker 10 à 20 minuten sudderen op het vuur. Zo kan er wat water verdampen en wordt de saus dikker en intenser van smaak. Saus opwarmen in de magnetron is riskant, want zo begint die vaak te spatten.

2. Tomatenpasta

Tomatenpasta is erg geconcentreerd en dus een perfecte smaakmaker. Heb je wat extra tijd? Warm de tomatensaus dan eerst even op in wat olijfolie met chilivlokken.

3. Kruiden

Geef de saus wat extra diepte met wat kruiden. Maak de tomatensaus pikant met cayennepeper of chili of geef ze een zoete toets met wat rode pepers en een fijngehakte dadel.

4. Parmezaan

Om de saus hartiger en zouter te maken, kun je parmezaan of pecorino toevoegen terwijl de saus aan het sudderen is.

5. Groenten

Groenten zijn ook altijd een goede toevoeging om je tomatensaus dat zelfgemaakte tintje te geven. Geen tijd om veel groenten te stoven? Een ajuintje en wat look kunnen al wonderen doen!

6. Een zuurtje

Appelazijn, olijven of citroensap kunnen je saus een lekkere zure toets geven. Wil je eerder een subtiel zuurtje? Gebruik dan enkel wat zeste van een citroen in plaats van het sap. Voeg de zeste pas op het einde toe om zoveel mogelijk van de frisse smaak te behouden.

7. Verse basilicum

Het spreekt voor zich dat verse kruiden altijd een plus zijn. Enkele blaadjes basilicum geven je saus die verse, kruidige smaak.

8. Pastawater

Giet het water waar je de pasta in kookt niet volledig weg. Een lepeltje pastawater toevoegen aan de saus zorgt ervoor dat de pasta de saus beter kan opnemen.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen