Meest recente artikelen

Win tijd in de keuken! 11 slimme tips

11 slimme tips

 • Deel dit artikel:
Win tijd in de keuken! 11 slimme tips Artikel

Samen met McCain

Het is herfst en dat betekent drukke tijden in een gezin, nu ook alle vrijetijdsactiviteiten weer volop bezig zijn. Lekker en gezond eten? Graag, als het maar vooruit gaat… Libelle en McCain helpen je alvast met deze tips om tijd te besparen in de keuken, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten met en van je gezin.

Win tijd in de keuken! 11 slimme tips 1

 

Goed gepland, dat helpt

 1. Maak een boodschappenlijstje. Check voor je naar de supermarkt gaat ook de voorraadkast/koelkast/diepvriezer: heb je nog alles in voldoende voorraad, ook voor als het onverwachts eens nog sneller moet gaan (denk bijvoorbeeld aan de ovenaardappeltjes van McCain!)? Nog beter: hang een lijstje op in de keuken en noteer meteen wat bijna op is. Zo groeit je boodschappenlijstje in de loop van de week vanzelf.
 2. Stel een weekmenu op. Ga op een rustig moment samenzitten en bepaal wat je de hele werkweek gaat eten. Zo zorg je voor voldoende afwisseling, en voorkomt je dat je nog snel iets moet bedenken voor je na het werk naar huis gaat (of zelfs nog moet gaan shoppen). En op de vraag ‘mams, wat eten we vanavond?’ kun je je nieuwsgierige kids ’s morgens al een antwoord geven!
 3. Snij groenten vooraf, in grotere hoeveelheden. In één keer een bloemkool versnijden of een krop sla schoonmaken is dezelfde moeite als een kleine portie. Ook van gekookte groenten kun je extra maken. Wat je niet meteen gebruikt, kun je in de koelkast (goed afgesloten) bewaren. Alweer een avondklusje minder!
 4. Kook meer porties tegelijk. Een stoofpotje of spaghettisaus voor 8 maken kost niet veel meer moeite en tijd dan voor 4. Een portie eten, een portie invriezen, en volgende week alleen nog opwarmen.

Keep it simple

 1. Tijdens de werkweek hoeft een ingewikkeld diner niet. Zorg gewoon dat bij elke maaltijd de 3 hoofdbestanddelen aanwezig zijn: eiwitten (vlees, vis, eitjes, kaas, vleesvervanger), goede koolhydraten (aardappelen, pasta, rijst, brood, andere granen) en volop groenten. Lekker combineren, goed kruiden en je zit snel én gezond aan tafel.

Slim bekeken!

 1. Water kookt sneller in een waterkoker, en je houdt je kookvuren vrij.
 2. Groenten zijn snel gaar in de microgolfoven Ook stomen gaat sneller dan koken, en is extra gezond.
 3. Hoe kleiner je groenten snijdt of hakt, hoe sneller ze gaar zijn. Raspen helpt natuurlijk nog meer. Doe dat alles met de keukenrobot, en je bent letterlijk in seconden klaar!
 4. Broodjes beleggen? Kies één lang stokbrood, beleg het en snij het daarna in porties. Scheelt echt veel tijd!
 5. Kook of sudder ook eens in een snelkookpan.

Kies de  verse aardappeltjes van McCain

 1. Wassen, snijden, koken, kruiden? Met de Oven Specials van McCain is dat allemaal niet meer nodig. Deze aardappeltjes zijn al bijna klaar en perfect gekruid. Gewoon het plastic verwijderen, in de oven zetten en klaar!  Op zoek naar inspiratie? Check hier een videorecept!

Proef de nieuwe ovenaardappeltjes van McCain met 0,50€ korting. Smakelijk!

Druk hier je bon af!

 

Win tijd in de keuken! 11 slimme tips 2

De ovenaardappeltjes van McCain


Snel en gevarieerd koken zonder moeite

De Ovenaardappeltjes van McCain zijn er in 2 heerlijke versies: aardappelkwartjes met roze Himalayazout en rozemarijn, en halve krieltjes met rode schil en rozemarijn.  Ze zijn al perfect op smaak gebracht en gemengd met zonnebloemolie: alleen nog even de oven in en klaar! Je vindt ze in de versrayon van je supermarkt.

Win tijd in de keuken! 11 slimme tips 3

Manger sain : quand c'est amusant, on se régale encore plus ! 1

Nog meer inspiratie om lekker met de aardappelen van McCain aan de slag te gaan, vind je hier.

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen