Meest recente artikelen

Gebruik jij je slazwierder ook verkeerd?

Zo moet dat dus!

  • Deel dit artikel:
Gebruik jij je slazwierder ook verkeerd? Artikel

Wij wisten het niet, en jij gebruikt je slazwierder heel waarschijnlijk ook verkeerd. Benieuwd hoe het dan wél moet?

Sla bestaat in heel wat verschillende soorten en kun je in heel wat gerechten gebruiken, als bijgerecht, als topping of zelfs op pizza (wist je dat slapizza een echte trend is?) Maak jij regelmatig salades? Lees dan hier hoe je de perfecte salade maakt. Voor je ermee aan de slag kunt, moet je de sla natuurlijk schoonmaken en spoelen.

Je zou denken dat een slazwierder een van de eenvoudigste keukentools is die er bestaat, maar toch deden we het verkeerd. Spoel jij ook eerst je sla met koud water om hem nadien te drogen in de slazwierder? Dat is dus niet hoe het hoort.

Hoe moet het dan wel?

In plaats van je sla onder koud, lopend water te spoelen, doe je hem in de slazwierder die je helemaal vult met water. Draai de sla even rond en laat hem dan een paar minuutjes rusten. De slaspinner is nu een soort bad voor de sla en het vuil zinkt naar de bodem.

Na enkele minuten kun je de sla uit de slazwierder halen. Giet het water weg, doe de sla terug in de slazwierder en draai ‘m nu droog. Nu heb je droge én schone sla. Heb je meer sla dan je nodig had? Lees hier onze tips over hoe je sla langer vers houdt.

Onze favoriete slazwierder

slazwierder Guzzini uit de Libelle Lekker Shop

Hij is niet alleen mooi, hij is ook superhandig: je gedroogde sla kun je in de kom met deksel bewaren. € 34,90 in de Libelle Lekker Shop.

Lekkere recepten met sla

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen