Meest recente artikelen

Invriezen voor beginners

Haal de zakjes en bakjes maar boven

Invriezen voor beginners Artikel

Handig, zo'n voorraadje eten in de diepvries. Maar bewaar jij alles op de juiste manier? Check onze tips.

Om tijd te besparen gaan we steeds vaker maar één keer per week naar de supermarkt. Groentjes op voorhand maken en dan invriezen is ook een handige truc om tijd te besparen. Of wat dacht je van volledige maaltijden?

Bewaar jij je producten op de juiste manier?

Alles begint bij je boodschappen. Om zoveel mogelijk vitaminen te behouden, koop je best verse producten van prima kwaliteit. Bij het invriezen gaan er immers altijd wat vitaminen verloren.

Voor je groenten de diepvries ingaan, moet je ze blancheren. Ook dit is om zoveel mogelijk vitaminen te behouden, maar ook de kleur zal er smakelijker uitzien.

Laat de groenten snel afkoelen voor je ze invriest. Dit kan door de kookpot in een bak met ijskoud water te plaatsen.

Belangrijk is ook dat je invriest in kleine porties. Schrijf zeker ook een datum op je verpakking. Zo weet je hoe lang je producten al zijn ingevrozen. Geblancheerde groenten kan je zo'n 8 maanden bewaren.

Om producten in te vriezen moet je de temperatuur eigenlijk op -24°C zetten, terwijl dat voor het bewaren maar -18°C is. Je kan de temperatuur makkelijk controleren door een thermometer in de diepvries te leggen.

Weet je trouwens waarom we het vooral hebben over groenten invriezen hebben en niet over vruchten? Vruchten eten we liever stevig en ongekookt. Door ze te blancheren worden ze zacht en krijgen ze vaak een bruine kleur.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen