Meest recente artikelen

Hoe kan ik mijn eigen weekmenu maken?

Met al je favoriete recepten van Libelle Lekker

Hoe kan ik mijn eigen weekmenu maken? Artikel

Elke week biedt Libelle Lekker je een kant-en-klaar weekmenu aan. Maar misschien is niet elk recept iets naar jouw smaak? Goed nieuws: het is nu ook mogelijk om je eigen weekmenu aan te maken.

Minder stress? Dan is plannen de boodschap – ook wat je maaltijden betreft. Al jaren biedt Libelle Lekker daarom een weekmenu én een vegetarisch weekmenu (zie het tabje rechtsbovenaan het menu) aan op de website. Maar we begrijpen natuurlijk dat niet iedereen van spruitjes of van pasta houdt. Daarom bieden we nu ook de mogelijkheid om zelf een weekmenu te maken.

Hoe werkt dat precies?

Log in op libelle-lekker.be en klik op je naam. Daar verschijnt nu het volgende keuzemenu:

Klik op Mijn weekmenu.

Op je computer kun je ook kiezen voor Weekmenu bovenaan in de navigatie en vervolgens voor Maak zelf je weekmenu. Op tablet of smartphone kun je via het menu (de drie horizontale streepjes linksboven) klikken op het plusje naast Weekmenu, en vervolgens kiezen voor Maak zelf je weekmenu.

Je krijgt nu deze pagina te zien:

 

Bovenaan kun je de week kiezen waarvoor je een weekmenu wil maken. Wil je een weekmenu volledig weer leegmaken? Klik dan op het vuilnisbakje rechts bovenaan.

Hoe vind ik recepten voor mijn eigen weekmenu?

Via de linkerkolom (of op tablet of smartphone: via het menu rechtsboven) kun je kiezen uit

  • mijn bewaarde recepten: als je hierop klikt, kom je bij je bewaarmappen terecht en kun je recepten die je al bewaard hebt, in je weekmenu zetten.
  • alle recepten: als je hierop klikt, kun je kiezen uit alle recepten die op libelle-lekker.be staan – ook de recepten die je nog niet bewaard hebt. Je kunt de zoekfunctie en filters gebruiken om zo snel mogelijk te vinden wat je zoekt.
  • het weekmenu van Libelle Lekker: als je hierop klikt, kom je terecht op het weekmenu van de huidige week en kun je daaruit de recepten kiezen die je lekker vindt, en eventueel aanvullen met andere recepten.
  • je kunt ook vanuit elk individueel recept op libelle-lekker.be naar je eigen weekmenu, door te klikken op 'bewaar dit recept'.

Recepten van een andere website, ook als je die bewaard hebt in een van je mappen, kun je niet selecteren voor je eigen weekmenu.

Je kunt ook klikken op de grote plus op de dag waarop je een recept in het menu wilt zetten: daar kun je zoeken binnen alle recepten op libelle-lekker.be.

Hoe komen die recepten nu in mijn weekmenu terecht?

Klik het recept aan dat je in je weekmenu wilt zetten. Klik op de knop Bewaren. (Wanneer dit recept al in een van je mappen is bewaard, staat er 'Bewaard', maar je kunt er opnieuw op klikken). Het bewaarscherm opent.

Onderaan in het scherm staat Bewaar in mijn weekmenu. Klik op Kies een datum.

 

Kies op de kalender de datum waarop dit recept in je weekmenu moet komen, die komt in het oranje te staan.

 

Klik vervolgens op Bewaren. Had je op andere datums al een recept bewaard, dan zie je dat deze lichter gekleurd zijn en weet je dat je op die dagen niets meer hoeft te bewaren.

Wanneer je terugkeert naar je weekmenu, zie je het recept op de gekozen dag staan.

 

Met één klik op de knop kun je vervolgens, wanneer je weekmenu klaar is, de bijhorende boodschappenlijst aanmaken.

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen