Meest recente artikelen

9 manieren om plaats te winnen in je keuken

Zo creëer je meer opbergruimte

9 manieren om plaats te winnen in je keuken Artikel

Of je nu een kleine of een grote keuken hebt, één ding heb je altijd te kort: plaats! Met deze trucjes verspil je binnenkort geen centimeter meer.

Heb je het gevoel dat je keuken te klein is? Soms kun je met een paar kleine ingrepen al een heleboel plaats winnen.

1. Maatwerk benut alle ruimte

In een keuken kun je elke vierkante centimeter gebruiken. Doe daarom beroep op een keukenprofessional en laat je keuken op maat tekenen. Bij Eggo kun je bijvoorbeeld kiezen voor onderkastjes op plinten die iets lager zijn dan normaal én een hoger werkblad hebben, waardoor je kastruimte wint (en het is ook nog eens ergonomischer dan de standaardmaat). Laat de keukenkasten liefst ook tot aan het plafond komen: geen ruimteverlies én bye bye stofnesten. Vind je het jammer dat je geen keukeneiland in je minikeukentje kwijt kunt? Ook dan is een bezoekje aan Eggo een goed idee: je vindt er al ondiepe keukeneilanden vanaf 70 cm!

2. Kies de juiste toestellen

Kijk een keertje verder dan de standaard keukentoestellen. Whirlpool ontwikkelde bijvoorbeeld een handige vaatwasser van maar 45 cm breed: zo win je ruimte die je kunt benutten voor slimme opbergmogelijkheden in je keuken. Of kies voor de W6 oven: een all-in-one oven die tegelijk magnetron, stoomoven en warmhoudoven is. Da's ook weer ruimte gespaard!

3. Mooi aan de haak

Potten en pannen in verschillende maten nemen heel wat plaats in in je keuken. Bovendien zijn ze niet altijd makkelijk te stapelen zonder ze te beschadigen. Kies de mooiste exemplaren (je pannenkoekenpan, het melkpannetje van oma…) uit en hang ze aan een haakje of een rail aan de muur. Hoef je ook al niet meer naar een leuke poster te zoeken! Of hang ze aan de zijkant van je keukenkasten: dat is een plekje dat zelden benut wordt.

https://www.instagram.com/p/B8TCgJ_o44F/

4. Ga verticaal

Je bespaart veel ruimte in je kasten door koekenpannen niet op elkaar gestapeld te bewaren, maar ze verticaal te plaatsen met de steel naar voren. Veel makkelijker om uit de kast te nemen ook, trouwens. Ook bakblikken, snijplanken en deksels kun je makkelijk verticaal opbergen. Je zult merken dat je veel meer in de kast krijgt.

View this post on Instagram

Here’s another great way to make storage neat in the kitchen!⠀ ⠀ It makes finding pans, muffin tins, cutting boards easy!!⠀ ⠀ I love it, it’s neat, pretty, functional and convenient!⠀ ⠀ A place for everything and everything at its place!⠀ ⠀ To know how to do it, go on @familyhandyman !⠀ ⠀ How do you store yours?⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #kitchen #kitchengoals #kitchenstorage #kitchenstorageideas #kitchendesignideas #kitchendesigner #kitchendetails #organizedkitchen #organizedkitchencabinets #organizedcupboards #organizedpotsandpans ##organized #getorganized #organizedlife #organizedmom #thingsorganizedneatly #organizedhome #organizedchaos #gettingorganized #stayorganized #realliferealeasy #noclutter #declutter #clutterfree

A post shared by Real Life Real Easy (@reallife.realeasy) on

5. Messen aan de muur

In plaats van je messen in de keukenlade te bewaren, kun je ze ook in een mooi compact messenblok zetten of aan een magneetstrip aan de muur hangen.

6. Verdubbel je kastruimte met rekjes

Veel winkels verkopen handige rekjes om in je keukenkasten te zetten: je verdubbelt op die manier de opbergruimte voor borden, kopjes of voor voorraadspullen. Ook draadmandjes die je onder de plankjes van de kast kunt hangen, zijn handig om allerlei losse spulletjes in op te bergen. Voor flesjes kun je denken aan draaiplateaus in de kasten. Zo wordt alles overzichtelijk  en op weinig oppervlakte opgeborgen.

https://www.instagram.com/p/B7yy2FSFLNX/

https://www.instagram.com/p/B8Z2MDQjJOn/

 

7. Ook de binnenkant van de kastdeur telt

Je denkt er niet altijd meteen aan, maar de binnenkant van je kastdeuren kan ook extra bergruimte opleveren. Plak er bijvoorbeeld een bakje tegen waarin je de vaatwassertabletten kunt bewaren, of laat er een kruidenrekje op installeren.

https://www.instagram.com/p/B8L0u8jhvWT/

 

8. Laden voor extra ruimte

Wil je de kastruimte in je keuken echt maximaal benutten, kies dan voor laden, eerder dan voor traditionele kastjes. In een lade kun je veel meer kwijt én je hebt een beter overzicht.

9. Kies je bewaardoosjes goed

Wist je dat je veel plek kunt besparen door vierkante of rechthoekige bewaardoosjes te gebruiken in plaats van ronde? Nog beter wordt het als je allemaal dezelfde kiest, zodat je ze netjes kunt stapelen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen