Meest recente artikelen

Ontspullen is de boodschap: 5 regels om je keuken rommelvrij te houden

Want rust in je huis = rust in je hoofd!

Ontspullen is de boodschap: 5 regels om je keuken rommelvrij te houden Artikel

Een keuken die altijd perfect opgeruimd is, is een illusie, maar als je kleine regeltjes volgt, zul je zien dat je keukenkasten en -aanrecht opslag een pak minder rommelig worden. We zetten die tips graag voor je op een rijtje.

Je keuken rommelvrij krijgen en houden is niet altijd eenvoudig, maar met deze tips wordt het een pak makkelijker.

Je keuken rommelvrij: focus op deze items

1. Onnodige dubbels

Ongetwijfeld heb je sommige keukenitems dubbel of zelfs drie- of vierdubbel. Typische voorbeelden zijn aardappelmesjes, maatbekers en mengkommen. Kies je favoriete exemplaar en geef de rest weg aan een organisatie die er nog wat mee kan doen. Zo laat je je keuken opnieuw ademen!

2. Tools die je al een jaar niet meer gebruikt hebt

Ooit leek die popcornmaker hét gadget dat je op elke filmavond zou bovenhalen, maar ondertussen staat het toestel al maanden stof te vergaren. Bedenk of je dingen die je meer dan een jaar niet hebt gebruikt, écht wil bewaren. Je keuken rommelvrij maken, is soms van je hart een steen maken.

3. Apparaten die je maar voor 1 ding kunt gebruiken

Tools als pizzaverwarmers of broodmachines zijn geweldig, maar ze hebben één groot nadeel: je kunt ze enkel voor dat doeleinde gebruiken. Dus tenzij je elke dag je eigen brood maakt of wekelijks pizza eet, kun je maar beter investeren in multifunctionele tools en de andere uit je keuken bannen.

4. Mooie hebbedingen

Een vuistregel die we hier hanteren is: esthetiek boven alles! Ben je echt verknocht aan die retro ijscoupes? Heb je vier maatbeters, maar vind je ze prachtig staan op je aanrecht? Geen probleem: als je écht van spullen houdt en je vindt dat ze je keuken mooier in plaats van rommeliger maken, hou ze dan gerust bij. Je keuken moet je vrolijk maken.

5. Alles is relatief

Wat voor de ene persoon handig is, is een prul voor de andere. Sommige mensen vinden knoflookpersen overbodig, maar als jij je ‘m frequent gebruikt, gooi ‘m dan niet zomaar weg. En omgekeerd kun jij écht niet snappen waarom je beste vriendin drie zeven heeft, terwijl zij er wel elke zondag een heerlijke taart mee bakt. Alles is relatief, dus luister vooral naar jezelf!

 

Benieuwd naar al onze keukenhacks? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen