Meest recente artikelen

Dé toppers uit de Belgische keuken

We kunnen er niet genoeg van krijgen

Dé toppers uit de Belgische keuken Artikel

Ze zijn eigenlijk allemaal even lekker, die Belgische gerechten, maar als het van jullie afhangt, zijn dit de 10 toppers, zo bleek uit onze Facebookvraag.

1. Stoofvlees met frieten

Dé toppers uit de Belgische keuken

Jullie bevestigden het nog maar eens: het favoriete gerecht van de Belgen is stoofvlees met frieten. Een klassieker die altijd even goed smaakt.

2. Witloof uit de oven met puree

Dé toppers uit de Belgische keuken 8

Hét ultieme comfort food? Witloof uit de oven met puree! Heerlijk met een kaassausje en ham. Liever een slanke versie? Bekijk hier dan de video (+ recept) onze huischef Sandra Bekkari.

3. Vol-au-vent

Dé toppers uit de Belgische keuken 7

Videe, koninginnenhapje, vol-au-vent,…: deze klassieker heeft wel meerdere namen. Maar welke naam je hem ook geeft, hij smaakt altijd even lekker!

4. Asperges op z'n Vlaams

Dé toppers uit de Belgische keuken 1

Dat we fier mogen zijn op ons witte goud, weten we al langer. Dat ze overheerlijk zijn ook. Jullie favoriete bereidingswijze van deze lekkere groentjes? Op z'n Vlaams!

5. Steak bearnaise

Dé toppers uit de Belgische keuken 5

Een lekker stukje vlees, frietjes en een heerlijke bearnaisesaus. Meer hoeft dat niet te zijn. Jullie stemden de steak bearnaise naar plaats nummer vijf.

6. Mosselen

Dé toppers uit de Belgische keuken 4

Het favoriete weekdiertje van de Belgen? De mossel! Jullie eten hem het liefst natuur. Wil je toch eens experimenteren? Klik dan hier voor 25 verschillende wijzen waarop je ze kan bereiden.

7. Garnaalkroketten

Dé toppers uit de Belgische keuken 3

Kroketjes opgevuld met heerlijke garnalen: dat is wat wij Belgen graag eten. Lekker uit de diepvries, maar nog lekkerder als je ze vers maakt. Klik hier voor het recept.

8. Gehaktballetjes met krieken

Dé toppers uit de Belgische keuken 9

Dé favoriet van jong en oud: gehaktballetjes met krieken. Eet hem op grootmoeders wijze: met bruin brood en een dikke laag boter. Heerlijk!

9. Tomaat garnaal

Dé toppers uit de Belgische keuken 6

Een tomaat, opgevuld met garnalen: het kan niet simpeler. Maar simpel kan ook lekker zijn, héél lekker zelf. Dat bewijst deze frisse tomaat garnaal.

10. Brusselse wafels

Dé toppers uit de Belgische keuken 2

Het enige dessert in de top 10: Brusselse wafels. Maak ineens een hele stapel, want échniemand kan deze lekkernij weerstaan.

Volg ons op sociale media

Volg ons op sociale media en blijf altijd op de hoogte van de lekkerste recepten en de heetste nieuwtjes in culi-land:

Facebook

Instagram

Pinterest

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen