Meest recente artikelen

Is het waar dat stoofvlees de dag nadien nog lekkerder is?

Nog langer wachten...

Is het waar dat stoofvlees de dag nadien nog lekkerder is? Artikel

Tussen alle trucs en geheimen voor de perfecte stoverij, zijn er ook altijd koks die hun stoofvlees het liefst vooraf klaarmaken. Maar is het echt waar dat stoofvlees de dag nadien nog lekkerder is?

De meeste stoofpotjes worden nog lekkerder na een nachtje in de koelkast. Dat geldt ook voor stoverij. De smaken hebben dan nog wat extra tijd gehad om te versmelten en goed in het vlees te dringen. Zo wordt stoofvlees de dag nadien nog beter.

Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Het geheim van lekker stoofvlees zit 'm immers in het langzaam garen. Heeft jouw potje lang genoeg op het vuur gestaan, dan zit de smaak waarschijnlijk al goed. Jij kiest of je nog wil (of kan) wachten.

Zo maak je stoofvlees voor de dag nadien

Bereid het stoofvlees een dag vooraf. Laat het vervolgens afkoelen. Zet het afgedekt op een koele plaats, bij voorkeur in de koelkast. Laat het op die manier een nachtje trekken. De dag nadien verwarm je het stoofvlees nog twintig minuten op een laag vuur. Je kan de stoverij ook opwarmen in de oven.

Let wel dat je het gerecht langzaam laat warm worden. De microgolfoven is hier dus niet aan de orde. Wordt het stoofvlees wat te droog? Voeg dan extra vocht toe. Hou de pot goed in het oog en roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen