Recept

Brusselse wafels met slagroom en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke Belgische klassieker!

Timing is alles: het is een beetje oefenen om de juiste baktijd te pakken te krijgen. Brusselse wafels zijn lichtbruin, krokant van-buiten en zacht vanbinnen. Ze zijn het lekkerst als ze vers gebakken zijn.

bereiding
  1. 1

    Los de verse gist op in 200 milliliter lauw water. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.

  2. 2

    Meng de bloem met de lauwe melk, doe er de gesmolten boter en daarna de eidooiers bij. Roer glad en voeg er het gistpapje aan toe. Roer weer glad en spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Laat het beslag afgedekt 20 minuten rijzen op een warme plaats.

  3. 3

    Spoel en halveer de aardbeien. Bak de wafels in een heet wafelijzer met grote ruiten mooi goudbruin. Serveer ze met een toefje slagroom en de aardbeien.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brusselse wafels met slagroom en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!