Recept

Frikadellen uit de oven met krieken

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Frikadellen met krieken waren een vaste waarde wanneer wij als kind bij ‘moemoe en vava’ op bezoek gingen. Moemoe braadde de balletjes in de oven, dat was handiger dan in de pan voor een grote familie. Ik geloof dat ze er soms wel vijftig in één keer in de oven schoof! En wij hielden dan wedstrijdjes om ter meest frikadellen eten."

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 175°C. Meng het gehakt met het ei, de nootmuskaat, peper en zout. Voeg vervolgens net zoveel paneermeel toe als nodig is om stevige ballen te kunnen rollen. Kneed goed door.

 2. 2

  Beboter een ovenschaal. Maak je handen nat en rol zo’n 12 frikadellen (± 65 g/stuk) van het mengsel. Leg ze in de ovenschaal en bak ze zo’n 40 minuten in de oven, draai ze halverwege een keertje om.

 3. 3

  Giet intussen de krieken door een zeef en vang het sap op. Doe wat van het koude sap in een kopje en los hierin het vanillepuddingpoeder op. Breng de rest van het sap aan de kook. Voeg het papje bij het kokende sap en laat al roerend binden. Voeg de krieken bij de saus en zoet eventueel met suiker naar smaak.

 4. 4

  Serveer de balletjes met de krieken en 1 à 2 sneden brood per persoon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frikadellen uit de oven met krieken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!