Meest recente artikelen

Maak je stoofvlees in een stoofpot of in de oven?

Keukendilemma!

Maak je stoofvlees in een stoofpot of in de oven? Artikel

Stoofvlees is heerlijk op koudere dagen. De populaire klassieker staat dan ook in heel wat Belgische huiskamers vast op het menu. Iedereen kent het recept voor stoverij, maar toch zijn er puntjes van discussie. Maak je stoofvlees in een stoofpot of in de oven, is er zo eentje.

Stoofvlees is bij ons zowat het bekendste stoofpotje. De bereiding lijkt simpel: je laat vlees lang garen op een laag vuur zodat het lekker mals wordt. Toch roept het recept een aantal vragen op. Niets is immers teleurstellender dan op het einde van je kooksessie een taaie hap op je bord te vinden. Een van de dingen waar veel thuiskoks aan twijfelen is of je stoofvlees in een stoofpot of in de oven moet klaarmaken. Weetje: het mag allebei. Toch heeft het klaarmaken van stoverij in de oven zo z'n voordelen.

Maak je stoofvlees in een stoofpot of in de oven?

Het belangrijkste bij het bereiden van stoofvlees is geduld. Voor een lekkere stoverij laat je het gerecht anderhalf tot drie uur lang pruttelen op een zacht vuur.

Maar je kunt stoofvlees ook in de oven verder laten garen. Dat gaat niet sneller maar in de oven wordt de warmte meer gelijkmatig verdeeld dan op een kookvuur. Er is dan ook weinig kans op een aangebrande bodem. Zorg wel voor genoeg vocht en zet het deksel op de stoofpot zodat het vlees niet uitdroogt. Gaar het vlees 2 à 3 uur in de oven op 150°C.

De ideale pan voor stoofvlees in de oven is een klassiek gietijzeren exemplaar.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen