Meest recente artikelen

Wat is het verschil tussen stoofvlees en goulash?

Lekker anders

Wat is het verschil tussen stoofvlees en goulash? Artikel

Heerlijk, zo’n herfstig stoofpotje. Je kunt natuurlijk voor een klassieke stoverij gaan. Wij zetten ook al eens graag een Hongaarse goulash op tafel. Maar wat is nu precies het verschil tussen stoofvlees en goulash?

Goulash en stoofvlees hebben wel wat weg van elkaar. De Hongaarse nationale schotel is eigenlijk een stevige soep in oorsprong. Wij hebben echter de gewoonte om ook het ingedikte stoofpotje goulash te noemen. De stoofschotel wordt bij ons vaak geserveerd met frietjes. Ontdek hieronder onze recepten voor goulash!

Wat is het verschil tussen stoofvlees en goulash?

Naast de oorsprong verschillen ook de ingrediënten. In goulash zit paprika, tomaat en paprikapoeder of chili. Je lengt het vocht niet aan met bier zoals bij Vlaamse stoverij. Bovendien gaat er geen boterham met mosterd bij. Sommige goulashrecepten vragen wel om wijn. Je kunt ook aardappelen laten mee sudderen in de pot.

Traditioneel deed de gelatine in de pezen van het vlees de goulashsaus indikken. Dat vraagt echter veel tijd. Maar je kunt de saus ook gewoon dikker laten worden met bloem of maïszetmeel.

Ook goulash is de dag nadien nog lekkerder. De smaken kunnen op die manier helemaal in het vlees trekken. Je kunt goulash twee dagen in de koelkast bewaren. In de diepvriezer blijft het stoofpotje tot 4 maanden goed.

Niet alleen de hongaren hebben een eigen variant op stoverij. Je vindt wel meer stoofvleesgerechten die afwijken van onze klassieker.

Dit zijn onze beste goulashrecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen