Meest recente artikelen

Hoeveel stoofvlees moet ik per persoon rekenen?

Genoeg voor iedereen!

Hoeveel stoofvlees moet ik per persoon rekenen? Artikel

Iedereen is dol op stoofvlees. Jammer dus als je merkt dat je te weinig hebt klaargemaakt. Maar hoeveel vlees gaat er eigenlijk in een portie? Of beter: hoeveel stoofvlees bereid je per persoon? Wij berekenden het!

Het slechtste nieuws dat je aan tafel kan brengen is dat je te weinig eten hebt voorzien. Dat is zeker het geval met stoverij. Een flinke portie met frietjes en een witloofsalade: het kan zo smaken dat je zelfs graag nog eens een keertje extra opschept. Voorkom dus teleurgestelde eters en bereken vooraf hoeveel stoofvlees per persoon je moet klaarmaken.

Klassiek stoofvlees wordt van rundvlees gemaakt, anderen verkiezen varkens– of zelfs paardenvlees. Je kiest best voor vlees van de nek, uit de bil of de schouder. Of zeg gewoon tegen je slager dat je stoofvlees wil maken.

Hoeveel stoofvlees per persoon voorzien?

Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn. De hoeveelheid bereid stoofvlees per persoon ligt rond de 350 à 400 gram.

De hoeveelheid die aangegeven staat in een recept kan verschillen naargelang het gerecht. Want er zijn uiteraard nog meer lekkere bereidingen met stoofvlees dan de klassieker. Ook de andere ingrediënten zorgen voor volume en bepalen hoeveel stoofvlees per persoon je moet voorzien. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of je met grote eters aan tafel gaat.

En de frietjes? Voor een doorsnee portie weeg je 250 gram ongebakken frietjes af per persoon. Dat is dus opnieuw een kilo voor vier personen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen