Meest recente artikelen

Kun je stoofvlees maken zonder bier?

En hoe doe je dat dan?

Kun je stoofvlees maken zonder bier? Artikel

Wil je stoverij zonder bier maken, omdat je liever geen alcohol gebruikt of simpelweg omdat je het niet lust? Hieronder leggen we je uit of dat mogelijk is.

We kunnen je meteen geruststellen: stoofvlees zonder bier maken, dat is perfect mogelijk. Het bier zorgt vooral voor veel extra smaak, dus die moet je wel uit een ander ingrediënt zien te halen.

Met alcohol

Liever geen (donker) bier, maar lust je wel andere alcoholische dranken? Dan kun je die eens aan je stoofvlees toevoegen. Enkele voorbeelden:

  • Kriekbier
    Wie geen fan is van de bitterheid in klassiek wit of bruin bier, kan voor een kriekbiertje gaan. Dat geeft een zoete toets aan je stoverij.
  • Wijn
    Heerlijk én prima voor een extra fancy versie van je klassiek stoofvlees. Ontdek zeker dit recept voor boeuf bourguignon!
  • Madeira, porto, sherry, …
    Je kunt ook versterkte wijnen toevoegen aan je stoofpot. Die zijn heel sterk van smaak, dus je hoeft er niet veel van te gebruiken. Zorg dan wel voor voldoende fond zodat je saus niet té dik wordt.

Zonder alcohol

Hoewel zo goed als al de alcohol verdampt tijdens het kookproces, blijft er altijd een kleine hoeveelheid over. En zelfs in 'alcoholvrij' bier zit vaak nog een héél klein beetje alcohol. Gelukkig kun je je stoverij ook echt hélemaal alcoholvrij houden.

Ga op zoek naar een goede kalfs- of runderbouillon of, nog beter: maak je bouillon of fond zelf!

Een extra tip: de zuren in bier en wijn zorgen ervoor dat je vlees lekker mals wordt. Als je je stoofvlees tijd genoeg geeft om rustig te sudderen, zal dat sowieso lukken, maar als je het vlees toch een handje wilt helpen, kun je altijd een klein beetje balsamicoazijn toevoegen.

Stoofvlees zonder bier: de recepten

Klik snel door om onze favoriete recepten voor stoverij zonder bier te ontdekken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen